Velikonoční zajíček: Netradiční náhražka beránka ozvláštní váš sváteční stůl

od Šárka Cvrkalová
< 1 minuta čtení
Velikonocni zajicek
Zdroj: Shutterstock

Velikonočního beránka pečeme na Velikonoce téměř všichni. Symbolem svátků je ale pro mnohé také velikonoční zajíček. Udělejte si letos sladký moučník právě ve tvaru tohoto zvířátka a ozvláštněte jím vaši velikonoční tabuli.

Postup se vlastně příliš neliší, potřebujete pouze jinou formu. I tak ale hosty i svou rodinu překvapíte, když na stole místo tradičního beránka uvidí úplně jiné zvíře. Recept na velikonočního zajíčka mám od mé sestry. Jeho příprava je velmi snadná.

Jednoduchý recept

Na přípravu velikonočního zajíčka budete potřebovat 80 gramů cukru, špetku soli, 80 gramů másla pokojové teploty, 2 vajíčka, 140 gramů hladké špaldové mouky, 80 gramů bílého jogurtu a šťávu a kůru z poloviny citronu.

Do robotu dejte cukr a máslo. Ingredience společně vyšlehejte a přidejte k nim vajíčka. Vznikne vám pěna, kterou promíchejte s jogurtem. Nakonec do ní přidejte mouku.

Vše potom doplňte citronovou kůrou a šťávou. Směs dobře vyšlehejte a nalijte do formy, kterou jste ještě předtím vymazali máslem a vysypali strouhankou.

Pečení a zdobení

Troubu si předehřejte na 170 °C. Velikonoční zajíček se pak peče zhruba 15–30 minut podle velikosti formy, kterou máte. Je třeba zkoušet do těsta píchat špejlí. Jakmile se na ni těsto nelepí, je moučník hotový.

Zajíčka potom můžete ozdobit podle svých představ. Přelijte ho čokoládou nebo jen posypte moučkovým cukrem. Oči mu udělejte z rozinek nebo lentilek. Na krk mu nezapomeňte uvázat barevnou stužku. A pak už se jen kochejte tím, jak vám zdobí sváteční stůl.

Zdroj: Autorský článek

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články