Vafle sice koupíte v každém obchodě, nic ale nemá na ty domácí. Říkáte si, že bez vaflovače si je připravíte těžko? Vyvedeme vás z omylu. Jde to totiž i bez něj. Vy si tak můžete ráno udělat nejlepší snídani, jakou jste kdy jedli.
Díky vaflovači vytvoříte vafle, které mají dokonalý tvar. Pokud vám jde ale spíše o to, jak jídlo chutná, a nevadí vám, že se vám nepodaří připravit ho typicky mřížkované, máme pro vás hned dva tipy, jak si pokrm připravit i bez vaflovače.
Těsto na vafle
Těsto na vafle se velmi podobá tomu na palačinky. Budete potřebovat 300 mililitrů mléka, 2 vajíčka, 2 lžíce cukru, 300 gramů mouky, špetku soli a kypřící prášek.
Všechny ingredience jednoduše smícháte a vznikne vám spíše tekutější hmota. Nemusíte se bát, při správném postupu pečení i z takto řídkého těsta vzniknou dokonalé vafle.
Použijte toustovač či gril
Pokud nemáte vaflovač, jednoduše můžete těsto na vafle nalít i do toustovače. Nejprve formu ovšem pořádně vymažte máslem, abyste se ujistili, že se na ni těsto nepřilepí. Nezapomeňte vymazat také horní díl toustovače.
Vzniknou vám sice vafle, které tvarem připomínají spíše rozpláclý čtverec, pokud je ale ozdobíte šlehačkou a ovocem, nikomu nejspíš nebude vadit, že vypadají trochu jinak.
Druhou možností je nalít těsto na kontaktní gril. Opět ho pořádně vymažte máslem či olejem. Vytvořte placičky podobné palačinkám, které se ale během pečení nafouknou.
Pokud navíc po minutě vafle otočíte o 90 stupňů a gril znovu zavřete, vytvoří se na nich i typické mřížkování.
To, že budou mít vafle nepravidelný tvar, vůbec ničemu nevadí. Připravte si doma jídlo tímto způsobem a překvapte své blízké snídaní do postele.
Zdroj: Delish, Bigger Bolder Baking, Bake with Shivesh, Home Prime
Autor: Šárka Cvrkalová