Raffaello patří k mým oblíbeným sladkostem. Je to především díky krému, kterým jsou kokosové kuličky naplněné. A tak jsem si už před nějakým časem řekla, že by byla škoda jeho potenciál nevyužít. Dělám doma vlastní raffaello krém, který pak využívám v mnoha dezertech.
Původně jsem ho využívala jenom při tvorbě cukroví na Vánoce, ale pak mi došlo, že kromě plněných kuliček se dá raffaello krém využít také jako náplň do různých koláčů a dalších sladkostí. Fantazii se meze nekladou.
4 ingredience
Vytvořit raffaello krém vlastně není ani trochu složité. Potřebovat budete jen pár základních ingrediencí, které možná máte doma. A pokud ne, koupíte je v každém obchodě.
Připravte si 70 gramů strouhaného kokosu, 400 gramů kondenzovaného mléka (já používám salko), 200 gramů másla a 200 gramů bílé čokolády.
Velmi snadný postup
Připravte si menší misku, ve které ve vodní lázni rozpustíte máslo společně s bílou čokoládou. Potom ji odstavte z plotny a velmi pomalu přilévejte do směsi kondenzované mléko.
Je třeba krém stále míchat, aby se nesrazil. Až na úplný závěr se přidává nastrouhaný kokos. Takto připravený krém dejte do lednice, aby ztuhl. Následně ho můžete používat nejen při tvorbě dezertů, ale třeba také místo nutelly, kterou si jinak ráno mažete na croissant.
Ačkoli je v krému hodně másla, v mnoha dezertech se ho používá ještě daleko více. Takže se dá říci, že je raffaello krém ještě poměrně lehký. Pokud ho nebudete konzumovat po tunách, můžete si ho dopřát bez výčitek.
Zdroj: Autorský článek
Autor: Šárka Cvrkalová