Pudinkové řezy se skořicí: Jen nalejete na plech a máte hotovo. Se zmrzlinou jsou výborné

od Šárka Cvrkalová
< 1 minuta čtení
Pudinkove rezy
Zdroj: Shutterstock

Pudinkové řezy jsou lehké, nadýchané a hned po vychladnutí zmizí z plechu do posledního kousku. Alespoň u nás to tak vždycky je. Jakmile se domem rozvoní skořice, všichni členové rodiny už vědí, že mohou očekávat na první pohled obyčejný, ale velmi chutný dezert z pudinkového těsta.

Pudinkové řezy se skvěle hodí k jakémukoli ročnímu období. V létě jsou nadýchaným dezertem, který si dopřejete s ledovou kávou, v zimě zase jejich skořicová vůně připomíná Vánoce. Udělat si je tak můžete vlastně kdykoli.

Velmi snadný recept

Na přípravu těsta budete potřebovat 200 gramů cukru, 1 decilitr oleje, 4 vajíčka, kypřicí prášek a 200 gramů hladké mouky. Celá vejce ušlehejte s cukrem, potom přidejte olej a mouku s práškem do pečiva. Vše potom vylijte na plech vyložený pečicím papírem.

Následně si připravte pudinkovou náplň, na kterou budete potřebovat 5 lžic cukru, litr mléka a 3 vanilkové pudinky v prášku. V mléce uvařte pudink a přidejte cukr. Hmota bude hustší, než jste zvyklí, to je ale v pořádku.

Ještě horký pudink nalijte na těsto, zarovnejte stěrkou a dejte vše péct na 30 minut na 180 °C. Mezitím si připravte zbytek surovin, které budete potřebovat na zdobení. Jsou jimi šlehačka, vanilkový cukr, skořice a zakysaná smetana.

Nazdobit a podávat

Zakysanou smetanu smíchejte s cukrem a trochou skořice. Jakmile dezert vytáhnete z trouby a necháte ho mírně vychladnout, navrstvěte na něj tuto směs. Pak vše posypte skořicí, která příjemně rozvoní celý dům.

Nakonec už jenom řezy ozdobte šlehačkou, podávat je můžete mimo jiné ale také s ovocem nebo třeba se zmrzlinou. Skvěle se hodí jako dezert po nedělním obědě k teplé kávě, nebo i k té ledové.

Zdroj: Autorský článek

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články