Matcha tiramisu: Dezert pro ty, kteří neocení klasickou kávovou chuť

od Šárka Cvrkalová
< 1 minuta čtení
Matcha tiramisu
Zdroj: Shutterstock

Tiramisu je jednoduchý dezert z kávy. Alespoň tedy ve většině případů. U nás, když se řekne tiramisu, představíme si sladkou tečku, na jejíž přípravu místo kávy používám matchu. A pochutnávají si na ní děti i dospělí.

Klasické tiramisu mám sice ráda, vím ale, že někteří členové mojí rodiny chuť kávy příliš nemusí. Už pár let tak doma děláme dezert z matchy. A i u hostů se vždy setkal s úspěchem.

Nenáročný dezert

Příprava matcha tiramisu není nijak náročná. Zabere samozřejmě trochu času a nejde úplně o dezert, který máte hotový do 10 minut, více než půl hodiny i s pečením ale na přípravu potřebovat nebudete.

Na dezert si připravte 6 vajíček, 180 gramů cukru krupice, 150 gramů hladké mouky,6 lžic oleje a 8 gramů matcha tea. Na krém budete potřebovat balíček mascarpone, 3 žloutky, 100 gramů cukru moučky a smetanu ke šlehání.

Jak na matcha tiramisu

Začněte přípravou těsta. Z bílků a cukru nejprve ušlehejte sníh. Do pěny pak zamíchejte žloutky s olejem, a nakonec opatrně vmíchejte mouku a matcha tea. Těsto nalijte do vymazané a vysypané formy a pečte na 170 °C asi 10 minut.

Mezitím si připravte krém. Žloutky s cukrem vyšlehejte do pěny, zamíchejte do nich mascarpone a cukr. Pak vyšlehejte šlehačku a obě hmoty spojte. Dejte je na 10 minut odpočinout do lednice.

Korpus rozřízněte na 2 části, které k sobě budete slepovat krémem. Vrchní vrstvu pak znovu natřete krémem a posypte zbylou matchou. Tiramisu se na talíři zdobí šlehačkou a lístky máty, které dokonale ladí s jeho zelenou barvou.

Zdroj: Autorský článek

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články