Brownies dělám jako dezert už poměrně dlouho. Od té doby, co jsem do něj začala přidávat mandle, má ho ale moje rodina snad ještě raději než kdy dřív. A já teď už zásadně jídlo jinak ani nepeču. Vyzkoušejte to taky.
Může se zdát, že přidat jednu jedinou ingredienci do jídla, které děláte už roky, zase tak moc nezmění. V tomto případě je ale opak pravdou. Mandle jsou poměrně výrazné a v brownies chutnají skvěle.
Tmavé i světlé
Brownies s mandlemi se dá udělat na dva způsoby. První je to klasické tmavé. Do čokoládového těsta jednoduše přidáte nasekané mandle a dezert upečete tak, jak jste zvyklí.
Tahle verze je snadná a zvládne ji každý, kdo někdy brownies dělal. Občas dělám ale brownies čistě mandlové, kde nepřevažuje chuť čokolády. Recept na tuto verzi je nicméně také velmi snadný.
Světlé mandlové brownies
Na světlé mandlové brownies budete potřebovat 1 hrnek másla, 4 vajíčka, 2 hrnky cukru, 2 hrnky mouky, špetku soli, čtvrt lžičky prášku do pečiva, lžíci mandlového extraktu a plátky mandlí.
Máslo rozpusťte v hrnci. V mixéru vyšlehejte vejce a cukr, přidejte mouku, sůl, prášek do pečiva a pomalu přilévejte rozpuštěné máslo. Potom do směsi vmíchejte mandlový extrakt a plátky mandlí.
Vše dejte do formy vysypané moukou. Nakonec brownies posypte plátky mandlí a cukrem a dejte péct na 30 minut do trouby předehřáté na 180 °C. Po dopečení nechte dezert vychladnout a podávejte ho pokrájený na čtverečky.
Zdroj: Autorský článek
Autor: Šárka Cvrkalová