Limetkové řezy: Originální dezert, který potěší svou nakyslou chutí

od Šárka Cvrkalová
< 1 minuta čtení
Limetkove rezy
Zdroj: Shutterstock

Limetkové řezy jsou na přípravu velmi snadný a rychlý recept, kterým nikoho neurazíte. Naučila mě je moje kamarádka, u které jsem je před pár lety poprvé ochutnala. Od té doby jsou i v mém domově velmi oblíbeným dezertem.

Hodí se jako zákusek po dobrém obědě nebo jako pohoštění, které na stůl připravíte, když čekáte návštěvu. Tento koláč kombinuje sladkou chuť s tou kyselou a je netradičním zpestřením jakéhokoli obyčejného i svátečního stolu.

Korpus ze dvou surovin

Na limetkové řezy je nejprve třeba si připravit pečený korpus. Ten je ale na celém receptu to nejjednodušší. Vlastně jen nadrtíte jakékoli měkké sušenky a smícháte je s rozpuštěným máslem. Potom je napěchujete do formy a dáte péct na 15 minut na 160 °C.

Na náplň řezů budete potřebovat 90 gramů plnotučného tvarohu, špetku soli, konzervu kondenzovaného mléka, jeden žloutek, limetkovou kůru a 80 mililitrů limetkové šťávy.

Originální chuť

Náplň následně nalijte na korpus, uhlaďte stěrkou a dejte na 20 minut péct. Poté nechte dort vychladnout minimálně 2 hodiny při pokojové teplotě. Limetkové řezy se zdobí šlehačkou, limetkovou kůrou nebo i kousky nakrájeného ovoce.

Tento netradiční dezert má nakyslou chuť a potěší tak všechny osoby, které se nerady po jídle přejídají přeslazenými koláči. Originální chuť si užijí děti i dospělí. Vyzkoušejte limetkové řezy i vy a uvidíte, že neprohloupíte.

Zdroj: Autorský článek

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články