Kvetoucí chléb je skvělý způsob, jak pohostit celou rodinu. Když si tohle jídlo připravíte k večeři, nají se z něj několik osob. Nebo ho můžete udělat jako jídlo na párty pro své kamarády. Tenhle recept se jednoduše vyplatí znát.
Kvetoucí chléb je vlastně zapečené pečivo, ze kterého si každý může kousek utrhnout a pochutnat si na bylinkách, sýru, rajčatech a dalších věcech, které jste při přípravě pokrmu využili. Záleží jen na vás, jakou bude mít ve výsledku jídlo chuť.
Jídlo pro všechny
Na přípravu kvetoucího chlebu budete v základu potřebovat bochník většího chleba, máslo, česnek, bylinky podle vaší volby a sýr. Ideální jsou plátky mozzarelly nebo nastrouhaný čedar.
Dále si pak připravte to, co máte rádi vy nebo lidé, které chcete pečivem pohostit. Může se jednat o cibuli, rajčata, olivy, nějaké další druhy sýru nebo třeba salám či slaninu. Chléb jednoduše přizpůsobíte tomu, kdo ho bude konzumovat.
Jak na přípravu kvetoucího chlebu
Nejprve bochník chleba nakrájejte, jako byste ho chtěli rozdělit na krajíce. Nedokrajujte ale až do konce, takže pečivo zůstane spojené. To samé pak udělejte s chlebem také z podlouhlé strany.
Následně do vzniklých mezer dejte zeleninu, sýr, salám, jednoduše to, co máte rádi. Vše potom zasypte strouhaným sýrem a zalijte máslem. To můžete připravit z bylinek, já mám nejraději máslo bazalkové a přidávám do něj také česnek.
Někdy, když hostím více lidí, dělám například jednu stranu chleba česnekovou a druhou více šunkovou, aby si každý mohl vybrat. Možností, jak chléb připravit, je mnoho. Nakonec ho dejte zapéct do trouby. Po vytažení ho podávejte ještě teplý.
Každý strávník si jednoduše může utrhnout kousek, který se mu zdá nejlákavější. Chléb je křehký a křupavý, chutná po zvolených bylinkách a pochutnat si na něm jednoduše musí úplně všichni.
Zdroj: Autorský článek
Autor: Šárka Cvrkalová