Krémové toskánské kuře: Rychlý oběd, který je do 30 minut hotový

od Šárka Cvrkalová
< 1 minuta čtení
Toskanske kure
Zdroj: Shutterstock

Hledáte snadný a rychlý recept na jídlo s kuřecím masem? Toskánské krémové kuře si rozhodně zamilujete. Jeho příprava je snadná a kombinace chutí vás dostane. Jak jednou ochutnáte, stane se z pokrmu váš oblíbený.

Toskánské kuře údajně nepochází z Itálie, píše web Spoon Fork Bacon. V zemi se ale jídlo stalo velmi oblíbené, a proto se původnímu převzatému receptu začalo říkat právě tímto názvem.

Snadný a rychlý recept

Na krémové toskánské kuře budete potřebovat 2 kuřecí prsa bez kosti a kůže, 2/3 šálku mouky, 4 lžíce nesoleného másla, 1 žlutou cibuli, 2 stroužky česneku, 1/4 šálku sušených rajčat, 1/2 šálku smetany, nastrouhaný sýr, špenátové listy, sůl a pepř.

Nejprve si připravte maso. Každé prso rozkrojte napůl, aby vám vznikly 4 tenčí plátky. Ty z obou stran osolte a opepřete, potom je posypte moukou.

Na pánvi rozehřejte máslo a kuře na něm z každé strany opékejte asi 3 minuty. Pokud máte menší pánev, opékejte maso postupně, aby se vám nevrstvilo.

Krémová omáčka

Jakmile je maso opečené, vyndejte ho z pánve, dejte do ní zbytek másla a přidejte cibuli. Po chvíli restování nechte v pánvi rozvonět také česnek. Následně přidejte rajčata a vše restujte asi 5 minut.

Do pánve potom vmíchejte smetanu, nastrouhaný sýr a špenát, vše dochuťte solí a pepřem. Potom vraťte do pánve kuře a krátce ho v omáčce povařte. Jídlo se následně podává s bramborovými noky.

Zdroj: Delish, Natasha’s Kitchen, Spoon Fork Bacon, Tasty

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články