Jaroslavy Obermaierové je v poslední době v médiích plno. Tedy spíše jejích názorů na současnou ekonomickou krizi. Herečka známá ze seriálu Ulice má očividně ke všemu co říct. Poslední dobou se ale mluví také o vánočních receptech a i v tomto ohledu je herečka zkušená. V minulosti totiž představila recept na svůj vánoční salámek. Zkuste jej také.
Práce Obermaierovou baví. Navíc by prý bez ní měla problém vyjít s penězi. Kromě nedostatku peněz ji trápí také nedostatek plynu. Bojí se toho, že to jde s Českou republikou z kopce, protože vláda nepomáhá vůbec v ničem a nikomu.
„Děsím se toho. Co udělám? Přemýšlím, že jestli nespáchám sebevraždu, tak kde si půjčím? Plyn začal být exkluzivní věc. Já bych si ale klidně udělala domluvu s Putinem nebo Orbánem,“ nebála se pronést silná slova.
I když energie jsou podle Jaroslavy Obermaierové něčím, čeho bude možná brzy nedostatek, před Vánoci ji to v přípravě cukroví snad nezastaví.
Kromě toho pečeného připravuje i některé druhy, které jsou takzvaně šetřivé a téměř žádná elektřina ani plyn se při jejich tvorbě nespotřebuje. Před třemi lety se s Bleskem podělila o recept na vánoční salámek, který dělá doma už roky.
Sladký salám z ořechů
Na vánoční salámek Jaroslavy Obermaierové budete potřebovat 150 gramů másla, 1 vejce, 100 gramů moučkového cukru, 150 gramů hořké čokolády, lžičku rumu, 50 gramů máslových sušenek, 50 gramů lískových nebo vlašských ořechů, 50 gramů želatinových bonbonů, 100 gramů sušeného či kandovaného ovoce a 30 gramů kakaa a moučkového cukru na obalení.
Ořechy si nasekejte najemno a sušenky nalámejte na malé kousky. Nad parou si rozpusťte 70 gramů másla, přidejte cukr a jedno vajíčko. Po zhruba pěti minutách šlehání vše zhoustne. Pak přidejte na kousky nalámanou čokoládu. Po vychladnutí krému zašlehejte zbylé máslo.
Pak do směsi nalijte rum, přidejte nasekané ořechy, kandované ovoce, bonbony a sušenky. Vzniklé těsto dejte do potravinářské fólie a zarolujte do tvaru válečku. Druhý den po ztuhnutí obalte salám v cukru a nakrájejte jej na kolečka.
Nezapomenutelné Prostřeno
Jaroslava Obermaierová se svými kulinářskými schopnostmi chtěla pochlubit už před časem. Před devíti lety se tak zúčastnila pořadu Prostřeno. Tehdy ale tak nějak nic nešlo podle jejích plánů. V jednom z dílů se dokonce začala dusit houbou.
„Já ty shiitake nemám moc ráda. Ona je ta houba taková houževnatá. Já mám radši český hřib,“ svěřila se později ještě se slzami v očích. Časem pak o své účasti v Prostřenu prohlásila, že to byla pěkná krávovina, jak psal server Aha!
Zdroj: OnlyU, Aha!, Blesk, Expres
Autor: Šárka Cvrkalová