Holandská pomazánka: Tvarohová dobrota, která se hodí pro hosty i na lehkou večeři

od Šárka Cvrkalová
< 1 minuta čtení
Holandska pomazanka
Zdroj: Shutterstock

Chlebíčky a jednohubky se u nás dělají při každé příležitosti. Kdykoli mají přijet nějací hosté, připravuji na stůl rohlíky namazané pomazánkou a zdobené zeleninou. Jednou z mých oblíbených pomazánek je ta holandská.

Na přípravu holandské pomazánky nepotřebujete žádnou majonézu ani tatarskou omáčku. To je jeden z důvodů, proč jsem si ji tolik oblíbila – je totiž díky tomu zdravější.

Nad tvarohem navíc ohrnují nos děti v naší domácnosti, nehrozí tak, že budou chodit hostům na stůl neustále ujídat. Naopak u dospělých je ale pomazánka něčím, co si rádi dají.

Tvaroh a sýr

Na přípravu holandské pomazánky budete potřebovat půl kostky měkkého tvarohu, 1 kelímek bílého jogurtu, lžíci másla, 100 gramů strouhaného sýru (ideálně eidamu), 1 cibuli a lžičku sójové omáčky.

Jak vidíte, jedná se o suroviny, které bude mít většina z vás doma. Kdyby náhodou ne, dají se koupit v každém běžném obchodě.

Pomazánka na první pohled neobsahuje nic výjimečného, ono smíchání surovin ji ale pak promění v lahůdku.

Výtečná lehká večeře

Tvaroh smíchejte s jogurtem, přidejte k němu nastrouhaný sýr, máslo, sójovou omáčku a velmi najemno nakrájenou cibuli.

Pak už stačí jen vše naservírovat na nějaký chlebíček či jednohubky. V případě, že čekáte hosty, dozdobte dílo zeleninou.

Jinak se ale pomazáka hodí také jako lehká a zdravá večeře, na které si pochutnají i vegetariáni.

Zdroj: Autorský článek

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články