Jednou za čas můžete s kolegy v práci zajít na jídlo, jenomže každý den to nejde ani z časových, ani z finančních důvodů. Pokud nemáte nějakou firemní kantýnu, pravděpodobně si tak nosíte jídlo z domu. A jeho příprava i ohřívání v práci jsou někdy náročné.
Pokud je tohle váš případ, vyzkoušejte si připravit jednoduchou nudlovou polévku do skleničky. Tu potom v práci jenom zalijete horkou vodou a můžete si vychutnat plnohodnotné jídlo. Kolegové vám budou takový oběd závidět.
Domácí instantní polévka
V obchodě se dají koupit drahé instantní polévky. Jenomže kromě toho, že je v nich plno nezdravých věcí, chybí v nich zelenina, kousky masa a zkrátka všechno, co má dobrý vývar obsahovat.
Proto je daleko lepší věnovat trochu času přípravě domácí instantní polévky, která se po zalití teplou vodou stane skutečně plnohodnotným obědem. A zase tolik práce to nezabere, ve skutečnosti máte jídlo během chvilky hotové.
Příprava polévky do sklenice
Na přípravu polévky budete potřebovat 4 větší zavařovací sklenice, 2 kuřecí prsa, která uvaříte a pokrájíte, 4 lžíce sójové omáčky, 4 lžičky chilli (není nutností, záleží na vaší chuti) 4 lžičky limetkové šťávy, 4 kostky bujonu, libovolnou pokrájenou zeleninu a balení instantních nudlí.
Nakrájené kuře rozdělte rovnoměrně do všech sklenic a poté k němu přidejte lžíci sójové omáčky, chilli, limetkovou šťávu a bujon.
Zeleninu povařte, aby změkla. Použít můžete mrkev, petržel, brokolici, květák a cibuli. Vše nakrájejte na malé kousky a dejte do sklenic. Poté přidejte trochu instantních nudlí.
V lednici takto připravené suroviny vydrží několik dní. V práci potom jenom stačí nalít do sklenice vodu, počkat, až budou nudle připravené ke konzumaci, a můžete si vychutnat jídlo, které provoní celou kancelář.
Zdroj: Serious Eats, The Kitchn, Hapanom, The Girl on Bloor
Autor: Šárka Cvrkalová