Jako malá jsem vždy milovala bramboráky. Babička nám je dělávala často k obědu a my jsme se jich nikdy nedokázali přejíst. A pak jsem jednou ve fast foodu ochutnala hash brown, které je jim vlastně velmi podobné, ale přesto chutná jinak.
Chuť jídla mě uchvátila, a stalo se na čas dokonce mým nejoblíbenějším pokrmem. Chodit na něj ale do restaurace pravidelně mě stálo velké peníze a tak jsem si řekla, že se ho naučím dělat doma.
Jeden z nejjednodušších receptů
Domácí hash brown je na přípravu velmi snadné. Je to snad jeden z nejjednodušších receptů, který jsem se kdy naučila, přesto ale dokáže vykouzlit jídlo, které je naprosto dokonalé.
Pokud si ho chcete připravit i vy, budete potřebovat brambory, cibuli, sůl, pepř a olej na smažení. Já někdy do jídla přidávám ještě sušený česnek nebo červenou papriku, v originálním receptu ale kromě soli a pepře žádné další koření není.
Křupavá bramborová pochoutka
Brambory je ideální mít typu B nebo C. Hash brown samozřejmě uděláte i z jiných, nedocílíte ale té nejlepší chuti. Brambory nejprve oloupejte a dejte je vařit.
Vařte je ale pouze zhruba 5 až 6 minut, aby se takzvaně předvařily. Poté je vyndejte z hrnce a nechte zcela vychladnout. Brambory nastrouhejte na struhadle najemno.
Potom najemno nastrouhejte také oloupanou cibuli. Na jednu větší bramboru připadne asi půl menší cibule. Směs osolte, opepřete, popřípadě dochuťte dalším kořením. Z těsta pak vytvořte malé nugetky.
Ty smažte v rozpáleném oleji dozlatova z obou stran. Z jedné brambory by se vám měly podařit usmažit zhruba 2 až 3 nugetky. Ty potom podávejte s kečupem nebo tatarkou, vhodný je také domácí jogurtový dip s česnekem.
Zdroj: Autorský recept
Autor: Šárka Cvrkalová