Chalupářská pomazánka: Dobrota, kterou budete dělat opakovaně. Hodí se na chlebíčky i jednohubky

od Šárka Cvrkalová
< 1 minuta čtení
Chaluparska pomazanka
Zdroj: Shutterstock

Plánujete oslavu a přemýšlíte, jakou pomazánku na chlebíčky připravit tentokrát? Všechny tradiční už vám lezou krkem a chcete něco nového, přesto ale něco, co rozhodně nezklame? Chalupářská pomazánka by mohla být tím správným tipem.

Hodí se na chlebíčky, jednohubky, ale někdy se konzumuje také naplněná ve vařených vaječných bílcích. Chalupářská pomazánka je na přípravu velmi snadná a její chuť nikdy nezklame.

Nezklame při žádné příležitosti

Říká se jí sice chalupářská, to ale neznamená, že si ji vychutnají jen lidé na vesnici. Název pochází pravděpodobně od jejího složení. Je totiž ze surovin, které mají často chalupáři k dispozici.

Pomazánku milují děti i dospělí, dá se navíc udělat jak jemná, tak také pikantní. Je jen na vás, kterou verzi si vyberete, připravte se ale na to, že pohoštění zmizí ze stolu během několika minut.

Ideální s vajíčkem

Na přípravu chalupářské pomazánky budete potřebovat 250 gramů měkkého salámu, 200 gramů tvrdého sýra, cibuli, 2 vajíčka, lžičku mleté papriky, lžičku worcesterové omáčky, mletý pepř a 120 gramů tatarské omáčky.

Vejce uvařte natvrdo a pokrájejte stejně jako cibuli i salám na malé kousky. Tvrdý sýr nastrouhejte nahrubo. Všechny suroviny pak smíchejte dohromady, přidejte koření a tatarku a nechte v lednici několik hodin uležet.

Pokud chcete, můžete do pomazánky přidat chilli papričky, aby měla ten správný říz. Potom pokrm servírujte na chlebíčky či jednohubky, které můžete dozdobit vařeným vajíčkem.

Nebo vajíčko uvařte, rozpulte, vyndejte z něj žloutek a naplňte pomazánku přímo do bílku. Vytvoříte tím jedinečné vaječné jednohubky, které chutnají zkrátka skvěle. Uvidíte, že nakonec budete dělat chalupářskou pomazánku opakovaně.

Zdroj: Autorský článek

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články