Také vaše děti milují čokoládové buchtičky ve tvaru medvídků, které se dají pořídit prakticky v kterémkoli obchodě? Brumíci jsou svačinka, která je určena už těm nejmenším dětem, rády ji ale mají i ty starší. Kvůli jejich složení a ceně je ale mnoho rodičů kupovat odmítá.
Domácí brumíci jsou snadní, vytvoříte je přesně tak, jak je mají děti rády, a nemusíte se bát, že jim dáte něco špatného. Budete přesně vědět, co do piškotového medvídka dáváte za suroviny, navíc vás jejich příprava přijde levněji než kupovat svačinky po jedné.
Domácí brumík
Na přípravu zhruba 36 brumíků budete potřebovat 4 vejce, 1/3 hrnku cukru krupice, ½ hrnku rostlinného oleje, ½ lžičky vanilkového extraktu, 6 lžic mléka, hrnek polohrubé mouky, sůl, ½ lžičky prášku do pečiva, lžíci kakaa a tuk na vymazání plechu.
Na náplň pak podle chuti můžete využít buď nutellu, jiný lískooříškový krém, nebo třeba marmeládu. Dají se udělat i brumíci s povidly nebo tvarohem.
Jak na přípravu brumíka
Nejprve ušlehejte žloutky s cukrem, přidejte k nim vanilku a mléko. Pak do směsi postupně zapracujte prosátou mouku, kterou jste předem smíchali se solí a kypřicím práškem.
Na úplný závěr do těsta vmíchejte sníh ušlehaný z bílků. Těsto rozdělte na dvě části, tu menší obarvěte kakaem, budete z ní dělat pacičky. Do vymaštěné formy nejprve kápněte trochu kakaového těsta, které pak přelijte těstem bílým.
Medvídky pak pečte na 180 °C zhruba 10 minut. Injekční stříkačkou jim potom do hlavy a bříška dejte trochu náplně, nechte je vychladnout a můžete svým dětem dát tu nejlepší svačinku, jakou si zaslouží.
Zdroj: Pro ženy, Mlsná vařečka, Vařila Myšička
Autor: Šárka Cvrkalová