Eskymo řezy: Lahodný dezert, který se rozplývá v puse. Už nebudete chtít připravovat jiný

od Šárka Cvrkalová
2 minuty čtení
Eskymo rezy
Zdroj: Shutterstock

Eskymo řezy jsem ochutnala poprvé u jedné své známé z Posázaví. Když jsem k ní přijela podruhé a ona se ptala, co bych si dala k jídlu, hned jsem znala odpověď. A jelikož mi dezert tak moc zachutnal, rovnou mi na něj napsala recept. Od té doby ho dělám doma pravidelně a neznám nikoho, kdo by si na něm nepochutnal.

Říká se jim eskymo řezy, protože kombinují chuť smetanového mraženého krému, který znají snad všichni dospělí i děti, s kokosem a čokoládou. Na talíři černobílý dezert skvěle vypadá a v puse se jen rozplývá.

Už jen z toho samotného popisu se mi sbíhají sliny a je mi jasné, že si brzy budu muset jídlo doma připravit. Ještě předtím se ale podělím o velmi jednoduchý recept. Není třeba se bát, že ho nezvládnete zpracovat, eskymo řezy jsou na přípravu opravdu snadné.

Těsto zvládnete za pár minut

Na přípravu těsta budete potřebovat 2 hrnky hladké mouky, hrnek cukru, 2 vajíčka, hrnek mléka, půl hrnku oleje, 2 lžíce kakaa a prášek do pečiva. Suché ingredience smíchejte jako první, pak přidejte vajíčka, mléko a olej.

Jakmile vše dobře promícháte, můžete přesunout těsto na pečicím papírem vyložený plech. Pak dáte vše do trouby předehřáté na 170 °C a pečete asi 30 minut.

Pudinková náplň

Než se těsto dopeče, připravte si krém, na který budete potřebovat 2 kokosové pudinky, 5 lžic kokosu, půl litru mléka, půl kostky másla, vanilkový cukr a kelímek zakysané smetany.

Nejprve si připravte pudink. Oba pytlíky smíchejte v půllitru mléka, aby měl hustší konzistenci, než je obvyklé. Ještě než zchladnou, přidejte do nich kokos. V jiné míse si vyšlehejte máslo s cukrem, do kterých postupně zašlehejte i smetanu. Vše pak smíchejte s tekutým pudinkem.

Z trouby mezitím vytáhněte připravený korpus, který rozřízněte napůl. Spodní část potřete krémem, přiklopte vrchní a na tu naneste zbytek krému. Vše potom už jen zalijte horkou čokoládou a nechte vychladnout.

Příprava celého receptu vám nezabere ani hodinu. A můžete si být jisti, že se stejně jako já zamilujete do eskymo řezů na první dobrou. Pak už jiný dezert svým dětem či hostům nebudete chtít připravovat.

Zdroj: Autorský článek

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články