Životní styl Je mléko lepší nápoj než voda? Závěry studií budí pochybnosti od Dominika Jandorová 26. 6. 2023 26. 6. 2023 2 minuty čtení Někdy se v tisku objeví zpráva, která bourá zažité představy a vyvolává senzaci. Podobně tomu bylo u studií zkoumajících schopnost nápojů hydratovat lidský organismus. Mléko v nich totiž…
ZajímavostiZdraví Podmáslí si dopřávejte minimálně dvakrát týdně. Použít ho můžete ve sladkých i slaných pokrmech od Šárka Cvrkalová 5. 1. 2023 5. 1. 2023 2 minuty čtení Podmáslí je mléčný výrobek, který vzniká při stloukání másla. Vyrobit se dá i kysáním mléka nebo smícháním mléka s bakteriemi produkujícími kyselinu mléčnou. Někteří lidé se sice podmáslí…
VařímeŽivotní styl Snídaňová buchta: Snadný dezert, v němž využijete zbylé salko z Vánoc od Šárka Blahoňovská 4. 1. 2023 4. 1. 2023 2 minuty čtení Mnohým z vás ve spíži jistě zůstalo ještě pár konzerv se salkem, které jste nespotřebovali při pečení či dělání vánočního cukroví. Samozřejmě neotevřené kondenzované mléko v plechovce dlouho…
VařímeŽivotní styl Tavený sýr: Jeho obliba u Čechů klesá kvůli složení. V domácích podmínkách ho lze však vyrobit třeba z tvarohu od Markéta Krejčí 8. 12. 2022 8. 12. 2022 2 minuty čtení Tavený sýr se už několik desítek let objevuje v českých kuchyních. V posledních letech ale jeho obliba spíše klesá. Jeho hlavní výhodu, snadnou manipulaci, totiž přebilo množství chemie,…
ZajímavostiZdraví Toto se stane s vaším tělem, když přestanete jíst mléčné výrobky. Poradíme vám, proč to zkusit od Nikola Jaroschová 19. 2. 2021 19. 2. 2021 2 minuty čtení Dokážete si představit život bez mléčných výrobků? Určitě nejste jediní. Takoví Italové by si jistě jen tak nedali těstoviny bez parmazánu nebo pizzu bez mozarelly. My Češi jsme…
ZajímavostiZdraví Nejzdravější nápoje světa máme na dosah ruky od Šárka Blahoňovská 1. 9. 2020 1. 9. 2020 2 minuty čtení Stále více lidí se zamýšlí nad svým zdravím, které má každý z nás jen jedno. A je jedině dobře, že pro sebe děláme něco pozitivního. Vyhledáváme si zdravé potraviny,…
ZdravíŽivotní styl Dříve byla syrovátka považována za odpad. Dnes na ni nedáme dopustit od Šárka Blahoňovská 19. 8. 2020 19. 8. 2020 2 minuty čtení Syrovátka je mléčné sérum vznikající jako vedlejší produkt při výrobě sýrů a tvarohu. Obsahuje v sobě velké množství snadno stravitelných bílkovin, mimo jiné také vitamíny a laktózu. I přesto…
DomovZahrada Sezóna rajčat je tu. Přidejte k nim mléko a sledujte, co se stane od Šárka Blahoňovská 10. 5. 2020 10. 5. 2020 < 1 minuta čtení Přichází období výsadby rajčat. Co dělat, aby nám krásně rostla a plodila? Stejně jako každá jiná rostlina má i rajče jedlé rádo hlínu plnou živin. A ty do…