Ze společnostiŽivotní styl Chlupaté řízky: Nahraďte letos okoukanou klasiku v podobě trojobalu chutným těstíčkem od Šárka Blahoňovská 20. 12. 2022 20. 12. 2022 < 1 minuta čtení Nechcete se vzdát řízku na štědrovečerní tabuli, přesto ale letos nemáte chuť na okoukanou klasiku? Zkuste si doma připravit chlupaté řízky, které jsou díky svému chutnému těstíčku výborné…
VařímeŽivotní styl Valašský „zoftový“ guláš: Regionální specialita, která dobije energii. Může se připravit i v přírodě od Markéta Krejčí 19. 12. 2022 19. 12. 2022 2 minuty čtení Je všeobecně známo, že každá země má nějaké své gastronomické speciality. Nezřídka se stává, že svůj specifický pokrm mají i jednotlivé regiony dané země. Nejinak je tomu i…
CelebrityVaříme Vepřová panenka podle Zdeňka Pohlreicha: Slavnostní pokrm, u nějž je potřeba správný postup a dostatek koření od Šárka Cvrkalová 18. 12. 2022 18. 12. 2022 2 minuty čtení Vepřová panenka patří k nejoblíbenějším kouskům masa. Často je připravována jako slavnostní pokrm. I její cena je ale poměrně vysoká. Když už si ji tak člověk koupí, nerad…
VařímeŽivotní styl Maso po námořnicku: Jídlo z babiččiny kuchařky vhodné i pro nevděčné strávníky od Denisa Weisová 13. 12. 2022 13. 12. 2022 2 minuty čtení Už když jsem byla malá, vařila občas babička tenhle chutný pokrm. Vždycky pro mě měla i řadu vtipných historek o námořnících, kteří ji naučili tento recept. Dnes už…
VařímeŽivotní styl Utopence jsou ideálním jedlým dárkem. Je nejvyšší čas je začít připravovat, aby byly krásně uleželé od Soňa Jiroutová 9. 12. 2022 9. 12. 2022 2 minuty čtení Nejlepší dárky bývají ty, které jsou dělané s láskou a které pak neleží v prachu vzadu na poličce. Tyto podmínky splňují domácí výtvory určené k přímé spotřebě. Například…
VařímeŽivotní styl Maso se rozmrazí nejlépe ve vodě. Musí se však dbát na její teplotu od Šárka Cvrkalová 29. 11. 2022 29. 11. 2022 2 minuty čtení Každý z nás má nejspíš v mrazáku zásobu masa. Když je ve slevě, koupíme ho víc a často ho zpracováváme až po několika týdnech nebo měsících. Při rozmrazování…
Rady a nápadyVaříme Prozradíme vám, proč je mytí syrového kuřete opravdu strašná věc od Nikola Jaroschová 12. 2. 2021 12. 2. 2021 2 minuty čtení Dodržovat v kuchyni hygienu je velmi důležité. Každý dobře ví, že to, co se zde připravuje, skončí nakonec v našem žaludku, a je tedy třeba, aby vše bylo…
DomovVolný čas Jistota je jistota. Maso i houby zavařte znovu druhý den a otrava botulotoxinem se vám vyhne od Šárka Blahoňovská 31. 7. 2020 31. 7. 2020 2 minuty čtení Zavařovací sezóna už začala. Možná i vás doma vznikly první várky ovocných džemů či nakládaných okurek. Jenže proč zůstávat jen u nich? Tímto způsobem můžete uchovávat i maso,…