ZajímavostiZdraví KVÍZ: Vyznáte se v uzeninách? od Šárka Cvrkalová 1. 8. 2024 1. 8. 2024 < 1 minuta čtení Patříte k milovníkům masa a dokážete před pultem s uzeninami strávit i hodinu času, než se rozhodnete, co si vlastně chcete koupit? Při výběru uzenin je dobré mít…
VařímeŽivotní styl Hovězí Wagyu: Za kilo masa z japonského plemene u nás dáte přes 4 000 korun od Šárka Cvrkalová 9. 3. 2024 9. 3. 2024 2 minuty čtení Při přípravě hovězího masa je velmi důležitý výběr. Existuje celá řada druhů a dává smysl, že některé jsou dražší než jiné. Slyšeli jste už o Wagyu? Jedná se…
VařímeŽivotní styl Vánoční šunka: Recept z USA, který oceníme i my Češi od Šárka Cvrkalová 21. 12. 2023 21. 12. 2023 2 minuty čtení Na Štědrý den se u nás obvykle konzumuje bramborový salát s kaprem nebo kuřecím řízkem. Pokud vás ale tahle tradice už nudí, zkuste si letos udělat Vánoce v…
VařímeŽivotní styl Skladování masa v lednici: Každé vydrží v chladu jinak dlouho. Kuřecí v tomto směru zcela propadá od Šárka Cvrkalová 15. 10. 2023 15. 10. 2023 < 1 minuta čtení Žádná potravina nevydrží v lednici věčně. Různé druhy masa mají různou trvanlivost. Víte, jak dlouho můžete v lednici nechat například kuřecí nebo vepřové?
VařímeŽivotní styl Jak na dokonalé trhané maso? Štědré kořenění a trocha trpělivosti udělají své od Šárka Cvrkalová 20. 8. 2023 20. 8. 2023 2 minuty čtení Trhané maso se dá využít do mnoha receptů. Můžete ho zabalit do tortilly, naplnit jím hamburgery, připravit si omáčku nebo ho podávat s pečenými brambory. Dá se také…
VařímeŽivotní styl Javánské maso: Potravina s vysokým obsahem bílkovin a vlákniny, kterou mohou i vegani od Šárka Cvrkalová 17. 8. 2023 17. 8. 2023 < 1 minuta čtení Javánské maso se v posledních desetiletích stává čím dál oblíbenějším. Jde o produkt, který vzniká fermentací naložených sójových bobů a je oblíbený především mezi vegetariány a vegany. Jaká…
Životní styl Přechod k rostlinné stravě může zachránit nejen vás, ale i planetu. Alespoň to ukazují nové studie od Soňa Jiroutová 25. 7. 2023 25. 7. 2023 2 minuty čtení Další váš známý přestal jíst maso a stal se vegetariánem, nebo dokonce veganem? Ačkoliv vám to může připadat jako hloupost, tak studie prokázaly, že tato změna jídelníčku nejenže…
VařímeŽivotní styl Bílé šlachy z kuřecích prsou můžete sníst, tělu tím vlastně prokážete službu od Šárka Cvrkalová 9. 7. 2023 9. 7. 2023 2 minuty čtení Pokud si koupíte v obchodě kuřecí prsa bez kosti, obvykle je nemusíte nijak výrazně čistit. Většina z nás z nich pouze odřezává bílé gumové kousky. Co jsou ale…
VařímeŽivotní styl Naše babičky dokázaly hladové krky nakrmit i bez masa. A nepotřebovaly k tomu náhražky od Šárka Cvrkalová 8. 7. 2023 8. 7. 2023 2 minuty čtení Když se dnes lidé snaží ve svém jídelníčku nahradit maso, obvykle se zaměří na tofu. To je ale spíše potravina moderní doby. Jak to lidé dělali dříve, když…
VařímeŽivotní styl Jak v kuchyni nakládat se syrovým masem? Nikdy ho neomývejte a dodržujte i další pravidla od Šárka Cvrkalová 4. 7. 2023 4. 7. 2023 < 1 minuta čtení Se syrovým masem většina z nás přichází do kontaktu v kuchyni prakticky denně. Proto se vyplatí znát základy práce s ním. Víte, jak ho správně zamrazit, jak ho…
ZahradaŽivotní styl Uzené maso připravíte snadno i na grilu. Chce to jen správné koření od Šárka Cvrkalová 20. 6. 2023 20. 6. 2023 < 1 minuta čtení Udit maso je samozřejmě nejlepší v domácí udírně. Jenomže to vyjde draho a mnoho lidí na to hlavně doma nemá ani místo. Víte, že připravit si pěkný kousek…
Zajímavosti Svalnatá Švédka jí pouze maso a vejce. Ve svých 66 letech chce vypadat skvěle i nahá od Šárka Cvrkalová 21. 2. 2023 21. 2. 2023 2 minuty čtení Je jí 66 let a od roku 2017 se živí především masem. Do svého jídelníčku přidá Eva Birath jednou za čas vajíčka, jinak si ale po prodělání rakoviny…
VařímeŽivotní styl Jerky: Sušené maso známé už od 16. století zvládnete připravit sami doma od Šárka Cvrkalová 8. 1. 2023 8. 1. 2023 2 minuty čtení Sušené maso se dá dnes koupit u pokladny skoro v každé samoobsluze. Takzvané jerky se stalo oblíbenou pochoutkou, kterou si lidé kupují pro její nutriční hodnoty, ale také…
VařímeŽivotní styl Už žádná UHO bez chuti. Připravte si poctivou omáčku k masu od Šárka Cvrkalová 3. 1. 2023 3. 1. 2023 2 minuty čtení Každá kuchařka dobře ví, co je to UHO. Univerzální hnědá omáčka, která se hodí k masu, se často podávala nejen ve školních jídelnách. Občas si ji doma připraví…
VařímeŽivotní styl Naučte se trojobal udělat tak, aby vám neopadával a na strouhance nebyly tmavé fleky od Šárka Blahoňovská 23. 12. 2022 23. 12. 2022 2 minuty čtení Myslíte si, že na řízcích nemůžete nic zkazit? Že je prostě obalíte jako vždycky a pak nějak usmažíte? Proč je ale letos nemít dokonalé? Bez trojobalu, který opadává,…