Jarní detox: Zahajte jej pomocí ingrediencí, které máte doma. Uvidíte, jak rychle ucítíte změnu

od Nikola Jaroschová
2 minuty čtení
Detox
Zdroj: Shutterstock

Pravidelná očista organismu je velice důležitá. Každý má svůj oblíbený styl a ví, jak si dopřát detox, díky kterému docílí vysněného výsledku. Pokud jste si však nikdy žádným detoxem neprošli, tak zrovna nyní je ten nejlepší čas zatočit se všemi bakteriemi, které ve svém těle mít nechcete.

Naturopatická doktorka Karuna Sabnami přišla s komplexním plánem, díky kterému detoxikujete mysl i tělo. Vaše duše bude zářit a vy budete žít spokojený život bez nepříjemných stavů.

Skvělá kúra

Věděli jste, že toxiny se nenacházejí pouze ve znečištěném ovzduší, ale také v nezdravých potravinách? Proč tedy letos na jaře nevyčistit všechny části svého života, abyste dosáhli skutečného pocitu úlevy, obnovy a jasnosti?

Prvním krokem očisty je doporučení jíst více vařené zeleniny, pít zdravé polévky a omezovat těžká, toxická jídla, včetně smažených potravin, nasycených tuků, mléčných výrobků, cukru, sladkých nápojů, alkoholu a obilovin. A pokud jste v poslední době jedli o trochu více, vyzkoušejte dvoutýdenní detoxikaci, aby se vaše tělo vrátilo do normálu.

Dalším doporučením je jíst hořká jídla, mají totiž očistné vlastnosti pro vaši krev a játra. Samotná tvůrkyně očisty konzumuje hořkou zeleninu ve velkém a je jí hej. Vyzkoušejte například ředkev či pampelišku.

Tím to ovšem nekončí

Dalším krokem k dosažení skvělého výsledku je pití pouze horkých nápojů. Ke snídani byste si měli servírovat horkou vodu. Během dne pak bylinné čaje, nejlépe kopřivové, pampeliškové a mátové.

Pokud se chcete dostat do té správné rovnováhy, zkuste si do vody přidat med. Tato potravina může vytvářet přirozenou imunitu a předcházet přírodním alergiím. Do teplé vody přidejte půl lžíce medu a ráno mezi šestou a devátou tento nápoj vypijte.

Mezi další rady patří jíst pouze dušenou zeleninu a vývar. Nejlepší volbou je pak vývar z mrkve, brokolice, čekanky a kapusty. V období očisty se také snažte kontrolovat příjem soli a oleje.

A jak asi všichni tušíte, i bylinky vás dají pěkně do parády. Proto se pokuste při vaření používat koření, jako je koriandr, fenykl, kurkuma, kmín a čerstvá máta. Při dodržování základních kroků budete mile překvapeni a co víc, budete se cítit skvěle.

Zdroj: Yogajournal.com

Autor: Štěpán Pacík


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články