Vzpomínáte si na pohádku o 12 měsíčcích? Maruška musela podniknout zdlouhavou cestu, protože její nevlastní sestra dostala uprostřed zimy chuť na čerstvé jahody, borůvky a maliny. Co dělat, když vás popadne podobná chuť?
Pochutnejte si na ovoci sušeném mrazem
Až vás v zimě přepadne chuť na čerstvé jahody, nemusíte podnikat cestu za 12 starci, kteří vám jahody vykouzlí. Úplně postačí koupit si lyofilizované ovoce, neboli ovoce sušené mrazem. Jeho chuť je stejná, jako kdybyste si v létě utrhli čerstvé ovoce ze stromu či z keře. Jak je toho dosaženo? Při zpracování ovoce a jeho přetvoření k lyofilizovanému produktu jsou totiž plody zcela zbaveny vody, ale neztratí přitom svou chuť ani množství vitamínů a minerálů, které obsahují.
Výhody lyofilizovaného ovoce
Jaké další výhody, kromě čerstvé chuti a bohatého obsahu vitamínů a minerálů, lyofilizované ovoce nabízí? Při zpracování není nijak přislazováno, a proto se skvěle hodí také pro diabetiky. Kromě čerstvé chuti, kterou ovoce sušené mrazem nabízí, určitě oceníte i křupnutí, které na vás čeká v každém soustu. Zajímají-li vás další výhody, zjistěte více v tomto článku a dozvíte se také detailnější informace o tom, jak zpracování mrazem vlastně probíhá.
Nejenom jahody a maliny
A pokud jahody ani maliny nepatří k vašim oblíbeným druhům ovoce, nezoufejte, mrazem se dá totiž usušit jakékoli ovoce. K dostání jsou například také lyofilizované banány, broskve, švestky, meruňky či jablka. Zkrátka kterékoliv ovoce, které v zimě nenajdete v lokálních farmářských prodejnách, si můžete zakoupit mražené.
Vyzkoušejte lyofilizované ovoce a pochutnejte si na jeho čerstvé chuti, vychutnejte si ono neodolatelné křupnutí a dodejte svému tělu důležité minerály a vitamíny i v zimním období.
Autor: redakce