Halina Pawlowská je moderátorka a spisovatelka, která má jídlo ráda, nestydí se za to a často na tom zakládá i svůj humor. Miluje sladké, ale nepohrdne ani pořádným kusem masa. Kromě toho, že jí chutná, je ale také vynikající kuchařkou.
Celá řada jejich povídek je spojená s jídlem. Halina je při těle, nikdy se ale nebála to říci naplno a dělat si ze svého životního stylu legraci. Právě pro její upřímnost a snahu nedělat ze sebe něco, co ve skutečnosti není, ji fanoušci milují.
Kromě moderátorky a spisovatelky je Pawlowská také skvělou kuchařkou. Jedním z jejích oblíbených pokrmů jsou takzvaní rošťáci, které si můžete velmi snadno připravit doma i vy. Chcete si pochutnat jako sama Halina Pawlowská? Inspirujte se jejím receptem.
Kuřecí rošťáci Haliny Pawlowské
Pokud si chcete doma připravit pokrm s tímto netradičním názvem, budete podle serveru Recepty.cz potřebovat 4 kuřecí řízky, ideálně stehenní, mohou být ale i prsní. Dále potřebujete dvě vajíčka, solamyl, hořčici, česnek, sůl, pepř slaninu, cibuli a žampiony.
Kuřecí stehna si nejprve naklepejte a osolte. Halina připomíná starý dobrý trik s igelitovým pytlíkem, přes který je naklepete rovnoměrně a nestane se, že by se vám v některém místě trhala.
Následně si připravte marinádu, ve které necháte maso naložené. Ta se skládá z dvou vajec, solamylu, hořčice a ideálně nakrájeného česneku. Vše společně prošlehejte a dochuťte solí a pepřem podle vlastní chuti.
Kuřecí maso marinujte ideálně přes noc. Halina doporučuje podle Lifee alespoň 6 hodin, říká ale, že čím déle, tím lépe. Pokud si maso večer naložíte, druhý den si na něm pochutnáte k obědu.
Na pánvi si nejprve orestujte pokrájenou slaninu, ve výpeku následně najemno nakrájenou cibulku. Jakmile cibule zesklovatí, přidejte nakrájené žampiony a naložené maso a vše společně osmažte. Jde o snadný recept i pro méně zkušené kuchaře.
Rošťáci Haliny Pawlowské se podávají s rýží nebo se šťouchanými bramborami. Ty můžete ještě vylepšit osmaženou cibulkou a něčím zeleným, Halina přidává petržel.
Nakonec stačí vše krásně naservírovat na talíř a vychutnat si požitek z dokonalého jídla.
Autor: Šárka Cvrkalová