Účastnila se StarDance, hrála v Ordinaci v růžové zahradě, má vlastní talk show a tříletou dceru, kterou porodila v 41 letech. Aktuálně moderuje také Víkendovou Snídani na Nově. Herečka Miluše Bittnerová se zkrátka u diváků těší velké oblíbenosti. Hodně se o ní ale mluvilo také v souvislosti s váhou a dietami. Dnes už si našla svou vlastní cestu, co se týče jídla, a ráda si dá i českou klasiku, na níž vám dnes přinášíme recept.
Miluše Bittnerová přiznala, že se musí hodně ohlížet po tom, co nakupuje a co zpracovává. A to kvůli problémům, které jí způsobuje lepek. Roky ale nemohla přijít na to, co za jejími nepříjemnostmi stojí.
Záhadnou nemocí byla alergie na lepek
„Záhadná nemoc se u mě projevovala zhoršením kožní alergie, takové nepříjemné a svědivé vyrážky. Ovšem alergii na pyly, prach nebo roztoče má dnes každý druhý… Byla jsem unavená a měla potíže s trávením. Jak se ale nakonec ukázalo, nemám klasickou celiakii, proto chorobu tehdy neodhalily ani krevní testy,“ přiznala v roce 2015 Blesku.
Tehdy se nechala slyšet, že bezlepková dieta byla sice v minulosti kvůli speciální mouce drahá, moc se to ale nezlepšilo. Každopádně se s tím naučila žít a už se snad nestane, že s ukrutnými bolestmi břicha skončí v nemocnici.
Herečku také trápí štítná žláza, kvůli níž se jí hůře hubne. V minulosti zkusila proteinovou dietu, kilogramy šly dolů, ale rozhodila si zdraví.
Nadbytečná kila toužila shodit i během StarDance v roce 2016, nicméně vypadla hned v prvním kole.
Kuře podle Miluše Bittnerové
Bittnerová je milovnice masa nebo vajíček, naštěstí ji tedy alergie na lepek v tomto směru neomezuje.
My si proto dnes představíme recept na klasiku českých domácností – pečené kuře. V podání Bittnerové bude se zeleninou a žampiony a původně se objevil v časopisu Pestrý svět.
Na kuře podle Miluše Bittnerové budete potřebovat 1 kuře, 200 g másla, 3 mrkve, brambory (asi 12 kousků), 100 g hnědých žampionů, 2 jablka (měla by být sladká), 4 stroužky česneku a koření – sůl, pepř a 3 snítky tymiánu.
Troubu si předehřejte na 200 °C. Mezitím celé kuře omyjte, důkladně osolte a opepřete a vložte do pekáe. Na pánvi nebo v malém hrnci si rozehřejte půlku másla, vezměte metličku a kuře rozehřátým máslem potřete.
Druhou polovinu másla pak nakrájejte a dejte na kůži kuřete. Nyní můžete kuře podlít trochou vody, dát do trouby na půl hodiny a připravit si zbytek ingrediencí.
Brambory tedy oloupejte a nakrájejte na větší kousky. To samé udělejte s jablky, žampiony i mrkví. Stroužky česneku se budou péct celé a neoloupané. Důležité je však je předem trochu zmáčknout nožem, aby se z nich uvolnilo aroma.
Všechny přísady pak dejte ke kuřeti do pekáče po těch 30 minutách, co se bude péct. Nezapomeňte je jestě ochutit solí a pepřem a snítkou tymiánu.
Teplotu v troubě snižte na 180°C a vše nechte péct ještě hodinu a půl, kuře ale během přípravy kontrolujte.
Zdroj: Pestrý svět, Blesk, iDNES
Autor: Alice Konopásková