Míchaná vejce podle Gordona Ramsayho: Dodržujte jeho postup, aby byla vždy perfektní

od Šárka Cvrkalová
< 1 minuta čtení
Gordon Ramsay
Zdroj: Profimedia

Míchaná vajíčka nejspíš už někdy dělala většina z nás. Možná k snídani, možná k večeři. A pokud jste je měli třeba u kamaráda, je vám jasné, že každý je dělá malinko jinak. Pokud si chcete vychutnat míchaná vajíčka jako od profesionála, vyzkoušejte ta podle receptu Gondona Ramseyho.

Na přípravě míchaných vajíček není nic složitého. Prostě je rozklepnete do pánve na trochu oleje, přidáte sůl a podáváte s chlebem. Někdo k nim má rád zeleninu, jiný kousek uzeného.

Pokud si ale s jídlem vyhrajete, můžete z něj udělat úplné umělecké dílo. Možná jste ani neměli tušení, že míchaná vajíčka mohou být až takhle chutná. Recept slavného kuchaře by měl vyzkoušet úplně každý.

Se smetanou a pažitkou

Na přípravu míchaných vajíček budete potřebovat 6 vajec, 15 gramů másla, sůl a pepř, smetanu a pažitku. Je důležité dodržet množství másla na počet vajec, aby bylo jídlo chuťově dobře vyvážené.

Gordon Ramsay dále doporučuje používat vajíčka studená, protože ta pokojové teploty mají po rozklepnutí na pánev mírně jinou konzistenci.

Míchaná vajíčka podle profesionála

Do hluboké pánve rozklepněte nasucho 6 vajíček. Přidejte 15 gramů másla a začněte míchat, aby se rozpustilo. Pánev mějte po celou dobu na nejvyšším plamenu.

Míchejte vajíčka krouživým pohybem. Ujistěte se, že je nešleháte, ale pouze jemně mícháte, aby byla zachována jejich krémová konzistence, aby se vám příliš „nerozbila“. Po 30 vteřinách sundejte pánev ze zdroje tepla, dál ale vajíčka míchejte. Po deseti vteřinách je opět začněte zahřívat.

Proces opakujte několikrát, dokud nedocílíte dokonalé konzistence. Na závěr pak přidejte smetanu a z vajíček vám vznikne krémové a nadýchané jídlo. To osolte, opepřete a na talíři dozdobte pažitkou.

Zdroj: Keats Eats, Two Kooks in the Kitchen, Gordon Ramsay Restaurants

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články