Meruňková sezóna přichází. Slavná česká cukrářka Mirka van Gils Slavíková podle svých slov miluje oranžovou barvu a meruňky patří mezi její nejoblíbenější druhy ovoce. Proto se na své sociální síti se sledujícími podělila o recept na meruňkové tartaletky, které díky tomu zvládne doma připravit úplně každý.
Mirka van Gils Slavíková v minulosti už několikrát ukázala, že je v pečení opravdu mistryně. Sledujícím ukazuje recepty na sociální síti poměrně často. Nyní se pochlubila jedním ze svých oblíbených dezertů.
Zobrazit příspěvek na Instagramu
Meruňkové tartaletky jsou skvělý letní recept, kterým potěšíte své vlastní chuťové pohárky, ale také případné hosty. Jídlo je na přípravu poměrně nenáročné a s podrobným videonávodem ho zvládne jistě i méně zkušený pekař a cukrář.
Jak na přípravu dezertu
Pokud si chcete tartaletky upéct i vy, budete potřebovat 100 gramů cukru, 250 gramů hladké mouky, 3 vejce, mletou vanilku, kůru z poloviny citronu, sůl, 100 mililitrů mléka, 100 gramů másla, prášek do pečiva, 150 gramů měkkého tvarohu a 700 gramů meruněk.
Vejce s cukrem nejprve ušlehejte do husté pěny. Do té pak opatrně vmíchejte vanilku, nastrouhanou citronovou kůru a rozpuštěné máslo. Do mísy přesejte mouku a směs s ní spojte. Přidejte pečicí prášek a vše důkladně, ale opatrně promíchejte.
Jednoduchá tvarohová náplň
Husté těsto rozprostřete do formiček na tartaletky. Následně si připravte tvarohovou náplň. Tvaroh rozmíchejte s citronovou kůrou, vanilkou a jedním žloutkem. Dejte ho do zdobícího sáčku a ozdobte s ním těsto.
Na poloviny rozkrájené meruňky pak naskládejte do tvarohu. Celý dezert dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C zhruba na 20 až 25 minut. Pak nechte pokrm vychladnout a vychutnejte si dokonalé spojení tvarohu, meruněk a vanilkového těsta.
Autor: Šárka Cvrkalová