Meruňkové tartaletky podle Mirky van Gils Slavíkové: Vychutnejte si spojení ovoce, tvarohu a vanilky

od Šárka Cvrkalová
< 1 minuta čtení
mirka van Gils Slavikova
Zdroj: Nextfoto

Meruňková sezóna přichází. Slavná česká cukrářka Mirka van Gils Slavíková podle svých slov miluje oranžovou barvu a meruňky patří mezi její nejoblíbenější druhy ovoce. Proto se na své sociální síti se sledujícími podělila o recept na meruňkové tartaletky, které díky tomu zvládne doma připravit úplně každý.

Mirka van Gils Slavíková v minulosti už několikrát ukázala, že je v pečení opravdu mistryně. Sledujícím ukazuje recepty na sociální síti poměrně často. Nyní se pochlubila jedním ze svých oblíbených dezertů.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený 🧁 Mirka van Gils Slavíková 🧁 (@mirkavangils)

Meruňkové tartaletky jsou skvělý letní recept, kterým potěšíte své vlastní chuťové pohárky, ale také případné hosty. Jídlo je na přípravu poměrně nenáročné a s podrobným videonávodem ho zvládne jistě i méně zkušený pekař a cukrář.

Jak na přípravu dezertu

Pokud si chcete tartaletky upéct i vy, budete potřebovat 100 gramů cukru, 250 gramů hladké mouky, 3 vejce, mletou vanilku, kůru z poloviny citronu, sůl, 100 mililitrů mléka, 100 gramů másla, prášek do pečiva, 150 gramů měkkého tvarohu a 700 gramů meruněk.

Vejce s cukrem nejprve ušlehejte do husté pěny. Do té pak opatrně vmíchejte vanilku, nastrouhanou citronovou kůru a rozpuštěné máslo. Do mísy přesejte mouku a směs s ní spojte. Přidejte pečicí prášek a vše důkladně, ale opatrně promíchejte.

Jednoduchá tvarohová náplň

Husté těsto rozprostřete do formiček na tartaletky. Následně si připravte tvarohovou náplň. Tvaroh rozmíchejte s citronovou kůrou, vanilkou a jedním žloutkem. Dejte ho do zdobícího sáčku a ozdobte s ním těsto.

Na poloviny rozkrájené meruňky pak naskládejte do tvarohu. Celý dezert dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C zhruba na 20 až 25 minut. Pak nechte pokrm vychladnout a vychutnejte si dokonalé spojení tvarohu, meruněk a vanilkového těsta.

Zdroj: Instagram, OnlyU

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články