Petr Leitgeb už nějaký ten pátek fušuje své manželce Nikol do řemesla. Kromě toho, že své sledující na instagramu baví vtipnými skeči a fotografiemi, v poslední době slaví úspěch i jeho příspěvky o vaření. Nedávno se pochlubil nudlemi z večerky, jež doma dělá své rodině.
Z Petra Leitgeba se stává influencer. V počtu spoluprací ještě své ženě Nikol na paty určitě nešlape (a v počtu sledujících taky ne), i tak má svou fanouškovskou základnu.
Nikol a Petr už zkrátka patří k sobě, ačkoliv trvalo déle, než jejich přátelství přerostlo v lásku. Jak Nikol prozradila v livestreamu deníku Blesk, pojilo je dlouholeté kamarádství.
„Vždy jsme se spolu jen bavili, líbil se mi, ale neměl o mě zájem. Až loni jsme se někde potkali a on chtěl jít na naší talk show 3v1. Řekla jsem mu, že tam chlapi nechodí, protože tam rozebíráme ženská témata a v podstatě na sebe všechno práskneme, ale on se objevil v Táboře. A asi, jak jsem na sebe všechno řekla, tak ho to konečně zaujalo a jsme spolu,“ nechala se slyšet.
Humor, ale i rychlé recepty
Lidi baví především Petrův humor, který má stejný jako Nikol, takže si k němu její fanoušci velmi rychle našli cestu. S čím se však bývalá herečka známá například ze seriálu Pojišťovna štěstí příliš nechlubí, je její kuchařský um.
Ani Petr si nehraje na nějakého šéfkuchaře, se svými sledujícími se dělí především o jednoduché a rychlé recepty. Ostatně takové bývají nejvděčnější. A tak už si fanoušci podle něj udělali coleslaw, gratinované brambory nebo pochoutkový salát.
Nebojí se ale také surovin, z nichž mají Češi někdy zbytečný respekt – třeba krevet. „Doma v mrazáku máme loupané krevety vždycky. A nebojíme se je použít. Jsou skvělé,“ napsal ke svému videoreceptu na krevety na másle a česneku s trochou citronové šťávy.
Manželka jeho snahu ocenila a evidentně jí i chutná. „Miluju. Tebe a tohle jídlo,“ připsala mu k příspěvku ze začátku listopadu.
Nudle z večerky
Petrovi sledující už si pomalu zvykli, že se na jeho profilu sem tam objeví nějaký tip na chutný pokrm. Možná v tomto předvánočním čase čekali nějaký sváteční recept, ale chyba lávky. Petr totiž představil recept na rychlé nudle se zeleninou. Jak prozradil, jejich tajemství tkví hlavně v rychlosti a rozpálené pánvi.
Na nudle podle Petra Leitgeba budete potřebovat zelí, mrkev, pórek, vejce, trochu mléka, vaječné nudle (ty kupuje ve večerce a neřeší značku, hlavní je je nerozvařit), světlou a tmavou sójovou omáčku, omáčku ústřicovou a cukr.
Nejdřív si připravíte nudle tak, že je zalijete vařící vodou a necháte je změknout, což by mělo trvat přibližně 10 minut. Vajíčko si rozšleháte s troškou mléka a rozpálíte pánev s trochou oleje. Pak přijde na řadu rozšlehané vajíčko, které do pánve vlijete a zamícháte.
Poté vhodíte mrkev, zelí a pórek, ale Petr upozorňuje, že můžete přidat vlastně cokoliv, co vás napadne. Dobré by bylo doplnit pokrm třeba o kuřecí maso, větší kousky cibule nebo bambusové výhonky. Vše se musí pořád míchat, aby se směs nepřipálila.
Po změknutí je čas na nudle, jež k zelenině přidáte a trochu orestujete. Pak už stačí vše zalít připravenou omáčkou ze lžíce cukru, světlé a tmavé sójové omáčky a omáčky ústřicové, které budou namíchané v poměru 9:5:1. Hotové nudle pak Petr servíruje s orestovanou cibulkou.
Jak je vidět, hned několik lidí influencer v komentářích svým receptem inspiroval. Jeden sledující si pak nezapomněl trošku rýpnout v tom, že recept je sice rychlý, ale musíte umět taky jako jeho autor krájet.
Je pravda, že s nožem to Petrovi opravdu jde, na druhou stranu vás uklidníme – mrkev na plátky zvládnete i vy, stačí mít po ruce jen šikovnou škrabku.
Autor: Alice Konopásková