Kristína Nemčková ve 22 letech pracuje v Kodani pro michelinskou restauraci. Její příběh přitom začal mangovým dortem

od Šárka Cvrkalová
2 minuty čtení
Kristina Nemckova
Zdroj: Profimedia

Ve svých 17 letech vyhrála v roce 2019 soutěž MasterChef a stala se tak nejmladší vítězkou pořadu na celém světě. Kristíně Nemčkové je dnes 22 let, má na kontě kuchařku, pracovala v restauraci v Londýně a nyní je zaměstnaná v michelinské restauraci v Kodani. Od roku 2022 je ambasadorem Českého gastronomického institutu.

Na svůj věk má za sebou obrovské množství úspěchů. To, že se může v oboru gastronomie učit od zahraničních mistrů, považuje za neuvěřitelné štěstí. Sama říká, že dostat se do michelinské restaurace není problém. Problém je se tam udržet.

Známá ještě před MasterChefem

Kristína se nejvíce proslavila vítězstvím v kulinářské soutěži. V médiích se o ní ale mluvilo už dříve. Když jí bylo 14 let, poslala do rádia Evropa 2 mangový dort. „Málokdo ví, že tímhle vlastně začal můj mediální příběh,“ směje se v rozhovoru pro YouRadio Talk.

Moderátorka Lucie Černá si prý společně s Leošem Marešem velmi na dortu pochutnala. Nenapadlo by jí tehdy, že po šesti letech bude Kristínu představovat v rozhovoru jako pracovnici nejlepší restaurace světa, kterou podnik v Kodani je.

Není to vždy snadné

Kristína si svoje místo musela vydobýt. Když pracovala v Londýně, chodila údajně do práce i z práce s brekem. „Byla to dost tvrdá zkušenost, ale o to víc mi to dnes pomáhá. Naučila jsem se tam tvrdou disciplínu, což v Geraniu oceňují. Málokdo vydrží v takových podmínkách,“ svěřila se s tím, že i díky tomu dnes může v Kodani pracovat.

Jak Kristína píše na svém webu, už od dětství sní o vlastní restauraci. K tomu ale vede dlouhá cesta a ona si svůj sen plní pomalými krůčky.

V současné době kuchařka dbá na to, aby si svou pracovní pozici udržela, protože zaměstnání v michelinské restauraci není snadné. Se svými recepty a různými radami a tipy se dělí na svých sociálních sítích, kde má přes 130 tisíc fanoušků.

Zdroj: Made by Kristína, YouRadio Talk, Frekvence 1, Apetit 

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články