V sobotním dílu pořadu StarDance soutěž opustil cukrář Josef Maršálek. Protancoval se až do 8. kola, což je podle jeho slov víc, než čekal. I tak je mu ale líto, že musel soutěž opustit. Na druhou stranu teď před Vánocemi bude mít alespoň více času na pečení cukroví.
K vypadnutí Maršálka se začali lidé na internetu ihned vyjadřovat. Mnoho sledujících si myslí, že je to velká škoda, protože byl pro ně favoritem. Na druhou stranu jiní zase uvádějí, že tak dobrý nebyl a vypadnout měl dříve, píše Extra.
Bylo to náročné
Maršálek je samozřejmě ze svého vypadnutí zklamaný, na druhou stranu přiznává, že neustálé tréninky se na něm výrazně podepsaly. Například boty, ve kterých tančil, mu prý byly hodně nepohodlné.
„Mám dva hezké černé palce,“ přiznal pro Blesk. „Není to problém s palci, ale s botami. Jsou to standardky a používám je na latinu. Už si to sedlo, ale tmavě modré palce zůstaly. Ale už mi to hezky odrůstá,“ doplnil.
Rumové perníčky podle Maršálka
Cukrář se teď bude opět věnovat tomu, čemu je vyučený. Místo tance má před Vánocemi dostatek času na pečení vánočního cukroví. I letos jistě bude dělat své oblíbené perníčky s rumovou polevou. A připravit si je můžete i vy.
Potřebovat na ně budete 100 gramů cukru, 60 gramů změklého másla, 80 gramů medu, 2 vejce, jedlou sodu, skořici, hřebíček, zázvor, sůl, 350 gramů hladké mouky a na polevu 300 gramů cukru, 70 mililitrů rumu a 15 mililitrů oleje.
Smíchejte vajíčka s medem a cukrem, vše prošlehejte metlou a přidejte jedlou sodu. Potom smíchejte směs s máslem, podle chuti dejte koření, a nakonec do směsi zamíchejte mouku. Těsto nechte přes noc odpočinout v lednici.
Následně z něj udělejte placku a vykrájejte perníčky, které dejte na plech vyložený pečicím papírem. Perníčky se pečou asi 15 minut při 160 °C. Suroviny na polevu mezitím smíchejte a hotové a vychladlé perníčky v ní pak namáčejte.
Zdroj: Český rozhlas Region, Blesk, Novinky, Super, Extra, Pro ženy
Autor: Šárka Cvrkalová