Jan Punčochář je talentovaný šéfkuchař, majitel restaurace u Matěje, ale také jeden z porotců zábavné kuchařské show MasterChef. Jak se nedávno svěřil webu Život v Česku, je velmi rád, že si může tímto způsobem přivydělávat. Inflace totiž dopadla i na jeho podnik.
Jan Punčochář je známým kuchařem, který pracoval v těch nejvyhlášenějších pražských podnicích. Řadu svých zkušeností nabral také v Německu či ve Švýcarsku.
V podniku musel zdražit
V roce 2019 si konečně otevřel vlastní podnik, a to restauraci U Matěje. Tam vaří jak speciality z tradiční české kuchyně, tak z té moderní.
Stejně jako většinu gastro provozů, i jeho podnikl zasáhla koronavirová krize. Když se konečně začalo blýskat na lepší časy, přišly komplikace spojené s rostoucí inflací.
Podzim ukáže, zda hosté výši cen akceptují
„Energie jsou dražší o 100 procent. Náklady na zaměstnance se musely navýšit zhruba o 12 procent a suroviny 12 až 20 procent,“ vysvětlil známý kuchař nedávno webu Život v Česku.
„Takže k citelnému zdražení došlo, což se ve finále musí promítnout do našich cen,“ přiznal. Logicky tak přišla obava, zda nepřijde o některé své zákazníky.
„Musím zatím zaklepat, u nás k nějakému výkyvu nedošlo, pokud jde o klienty. Ale myslím, že to ještě přijde, že podzim ukáže, jaká situace skutečně je,“ vyslovil své obavy Punčochář.
Práce porotce jako dobrý přivýdělek
Nyní je tedy velmi rád, že se nemusí spoléhat jen na příjmy z restaurace, a může si „přilepšit“ porotcováním v známé kuchařské soutěži MasterChef.
Nejnovější řada tohoto pořadu právě nyní běží na obrazovkách TV Nova. „Myslím si, že to je jedna z nejsilnějších sestav, která u nás v MasterChef Česko byla,“ láká diváky Punčochář.
Zdroj: Život v Česku, TN.cz
Autor: Markéta Mladá