Cukroví na poslední chvíli: Pokud nestíháte, tyto druhy zvládnete i dva dny před Vánoci

od Šárka Cvrkalová
< 1 minuta čtení
Cukrovi
Zdroj: Shutterstock

Předvánoční období je plné stresu. Mnoho lidí nestíhá nakoupit dárky a připravit domácnost, svátky klidu a míru jsou tak pro většinu osob spíše svátky chaosu. Pokud letos nestíháte cukroví, máme pro vás tipy alespoň na několik nepečených druhů, které zvládnete i na poslední chvíli.

Některé druhy je třeba dělat už koncem listopadu. Linecké cukroví a perníčky potřebují čas na změknutí. Naopak ale jiné druhy by se časem zkazily, takže je vhodné je připravit jen pár dní před Štědrým dnem.

Kokosové kuličky

Na přípravu tohoto snadného cukroví budete potřebovat 250 gramů mletého kokosu,200 gramů kondenzovaného mléka, 100 gramů mletých mandlí, strouhaný kokos na obalení, 100 gramů mletých mandlí, 100 gramů bílé čokolády a popřípadě i celé mandle, které dáte doprostřed kuliček.

Smíchejte kokos, kondenzované mléko a mleté mandle. Vytvořte kuličky, do kterých můžete doprostřed umístit celou mandli. Kuličky obalte v kokosu a dejte minimálně na hodinu ztuhnout do lednice.

Čokoládové salámky

Příprava tohoto pokrmu je také velmi snadná a nezabere vám příliš času. Potřebujete jen 250 gramů sušenek, 150 gramů másla, 100 gramů moučkového cukru, 50 gramů kakaa, 2 lžíce rumu a moučkový cukr na obalení.

Rozmačkejte sušenky na drobné kousky, máslo utřete s cukrem a přidejte kakao, sušenky a rum. Ten můžete vynechat, pokud budou pokrm konzumovat i děti.

[adablock

Ze směsi vytvořte válec, který nechte v potravinové folii odpočívat v lednici. Potom už jen stačí salám krájet na kolečka.

Krémové rohlíčky bez pečení

Klasické rohlíčky známe pravděpodobně všichni. Tyto se od nich ale výrazně liší. Potřebovat budete balení piškotů, 250 gramů mascarpone, 100 gramů cukru, vanilkový cukr, moučkový cukr a skořici.

Smíchejte mascarpone s cukrem. V této směsi pak obalujte piškoty. Ty rozpulte, aby vám vznikl tvar rohlíčků. Nakonec vše obalujte ve směsi cukru a skořice.

Zdroj: Vareni, Top Recepty, Apetit

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články