Během života získal mnoho ocenění. Pak ale zavraždil svou rodinu, nadělil ji policii pod stromeček a sám si řekl o trest smrti

2 minuty čtení
Vrazda
Zdroj: Pexels

Během svého života si Ronald Gene Simons vysloužil celou řadu ocenění. Narodil se v roce 1940 v Chicagu a v 17 letech nastoupil k námořnictvu. Jenomže na sklonku jeho života se ukázalo, že člověk se může neskutečně změnit. Z válečného hrdiny se stal vrah, který dokonce zneužil vlastní dceru.

Mnoho let strávil u námořnictva, poté pracoval dlouhé roky u amerického letectva. Během života byl zaměstnán v několika firmách armádního průmyslu. Už v mladém věku se seznámil s manželkou, se kterou měl celkem 18 dětí, popisuje jeho život Murderpedia.

Vraždící šílenství

Do důchodu odešel Simons v roce 1979. O dva roky později se nicméně objevily informace o tom, že měl styk se svou dcerou, které tehdy bylo teprve 17 let. Dokonce se mu s ní mělo narodit dítě. Netrvalo to dlouho a začalo jeho vraždící šílenství. Mnoho lidí dodnes nechápe, jak se mohl hrdina s mnoha zásluhami na kontě stát vrahem.

28. prosince 1987 zavraždil Ronald Gene Simons sekretářku advokátní kanceláře. Následně pak ve firmě postřelil advokáta, který naštěstí přežil a pomohl poté také s usvědčením násilníka. Simons nakonec cestoval do Woodline Motor Freight, kde zastřelil ženu jménem Joyce Butts.

Tyto tři jeho oběti nebyly nijak spojeny s jeho rodinou. Všechna místa, na kterých vraždil, nicméně souvisela s jeho blízkými. On sám nakonec předal zbraň vyděšené ženě na posledním místě, kde vraždil, odsud zavolal policii a počkal na zatčení. Svědci pak pouze potvrdili, že skutečně vraždil on.

Nebylo koho vyslýchat

Ihned po zatčení se policie vypravila do Simonsova domu, aby vyslechla členy jeho rodiny. Bohužel ale nebylo koho vyslýchat. Všichni lidé v domě totiž byli zavražděni. Některé se pokusil Simons zakopat na zahradě, píše All That’s Interesting

Zbytek těl nahromadil pod vánoční stromeček, kde na policisty tak čekala velmi netradiční nadílka. Teprve tehdy všem došlo, že vraždit začal Simons už před časem. O jeho vině nebylo pochyb.

On sám vše přiznal, ačkoli nikdy neuvedl důvod svých činů, oznámil vyšetřovatelům a později také soudci, že si přeje za vše dostat trest smrti. Ten nakonec také dostal. Jeho poslední slova byla, že je za to rád. Jakýkoli jiný trest by totiž podle něj byl zcela nespravedlivý.

Zdroj: All That’s Interesting, Murderpedia, Arcansas Democrat, Encyclopedia of Arcansas

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články