Některé zahraniční celebrity mají české kořeny. Patří k nim frontman švédské metalové skupiny nebo třeba představitel Ricka O’Connella

2 minuty čtení
Joakim Broden
Zdroj: Frank Schwichtenberg – Vlastní dílo, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=43464374

Spousta zahraničních celebrit má kořeny v České republice. Mnoho z nás si to ale ani neuvědomuje. Samozřejmě existují lidé, kteří se do ciziny odstěhovali, nechali si české jméno a dobře o nich víme. Mnoho zahraničních herců a hudebníků má ale třeba jen české rodiče a podle jména byste nikdy neřekli, že pochází od nás.

Ačkoli si získaly srdce fanoušků po celém světě, mnoho lidí nemá nejmenší tušení, že za tyto celebrity vlastně vděčí nám. Následujícím slavným lidem proudí v žilách česká krev. Věděli jste to o nich?

Brendan Fraser

Brendan Fraser je americký herec, který se narodil 3. prosince 1968 v Indianapolis v Indianě. Je známý především díky svým rolím v hollywoodských filmech z 90. let a z počátku 21. století. V trilogii Mumie si zahrál Ricka O’Connella, objevil se dále ve snímcích Střelený blesk nebo Cesta do středu Země.

Brendan Fraser má částečně české kořeny. Jeho předci z matčiny strany pocházejí z České republiky, konkrétně z oblasti Moravy, píše Prague Reporter. Jeho otec byl kanadský úředník v turistickém ruchu, a matka má česko-německé kořeny, dodává server.

Ashton Kutcher

Dalším americkým hercem s českými kořeny je Ashton Kutcher. Narodil se 7. února 1978 v USA. Začínal jako model a později se prosadil v televizi a filmu, uvádí Prima Ženy. Dnes se živí i jako producent a podnikatel.

Ashton Kutcher má částečně české kořeny. Jeho příjmení Kutcher je odvozeno od českého příjmení Kučera. Jeho otec Larry má české předky, ale i jeho matka Diane má irské, německé a české kořeny, píše web.

Joakim Brodén

Joakim Brodén je zpěvák švédské power metalové skupiny Sabaton. Mluví plynule švédsky a anglicky, přesto má ale kořeny také u nás. Jeho otec je totiž Švéd, matka ale Češka.

V minulosti byla skupina Sabaton díky tomu zařazena i do Českého slavíka. Z toho byli nicméně hudebníci později vyloučeni a nová pravidla nyní povolují účastnit se ankety pouze skupinám, které na našem území aktivně vystupují, píše Spark Rock Magazine.

Zdroj: Prague Reporter, Prima Ženy, Spark Rock Magazine 

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články