Přírodně kudrnaté vlasy jsou považovány muži za velmi přitažlivé. Starejte se o ně tak, aby byly vždy dokonalé

od Šárka Cvrkalová
2 minuty čtení
Kudrnate vlasy
Zdroj: Pixabay

I v České republice žije velké procento žen, které mají přírodně kudrnaté vlasy. Někteří lidé s rovnými vlasy se snaží tento styl účesu napodobit, obvykle to ale vydrží jen pár dní. Pro muže jsou především přírodně kudrnaté vlasy přitažlivé, potvrzuje AAD. Měly byste proto vědět, jak se o ně správně starat.

Instyle píše, že důvodů, proč jsou pro muže kudrnaté vlasy atraktivní, je celá řada. Kudrnaté vlasy mohou být vnímány jako méně běžné, a tedy zajímavější. Mnoho pánů má pak rádo texturu vlasů a velmi rádi se jich dotýkají, potvrzují výzkumy.

Vyžadují speciální péči

O všechny typy vlasů je potřeba se starat, v některých případech je to ale trochu náročnější. A právě kudrnaté vlasy vyžadují speciální péči. Neměly byste je například mýt tak často, jako vlasy rovné. Doporučuje se maximálně jednou nebo dvakrát do týdne.

Používejte vždy jemné šampony bez sulfátů a silikonu, a zaměřte se při mytí více na čištění pokožky hlavy, ne tolik na samotné vlasy, radí Curls Understood. Používejte hydratační kondicionér po každém mytí, aplikujte ho hlavně na délky a konečky vlasů.

Vlasy nikdy nesušte ručníkem. Vždy z nich pouze jemně vymačkejte vodu a nechte je proschnout na vzduchu. Pokud používáte fén, vždy ho nastavte na foukání chladného vzduchu, nikdy nepoužívejte horký.

Stylizování a noční péče

Produkty na stylizaci kudrnatých vlasů je vhodné aplikovat na ještě mokré vlasy. Proto je nejideálnější mýt si hlavu zhruba hodinu předtím, než někam jdete, uvádí Curly Hair. Používejte vždy lehké gely nebo pěny. Vyhněte se těžkým olejům, které mohou vlasy zatížit.

Rozčesávejte vlasy jen, když jsou mokré a s kondicionérem a používejte široký hřeben nebo prsty, nikdy ne kartáč. Co se týče noční péče, i ta je v tomto případě velmi důležitá. Spěte na saténovém nebo hedvábném polštáři a před spaním si vlasy svažte do volného copu.

O vlasy samozřejmě pečujete také tím, co jíte. Pro kudrnaté vlasy jsou podstatné konkrétní vitamíny a minerály. Jezte stravu bohatou na proteiny, omega-3 mastné kyseliny a vitamíny C, D a B. Obecně potom chraňte vlasy před sluncem, větrem a znečištěním.

Zdroj: AAD, Instyle, Curls Understood, Curly Hair

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články