Waverly Hills Sanatorium: Místo, kde zemřelo mnoho pacientů, ale také dvě zdravotní sestry, dodnes láká nadšence záhad

od Šárka Cvrkalová
2 minuty čtení
Duch
Zdroj: Pixabay

Waverly Hills Sanatorium se nachází v Americe, konkrétně ve státě Kentucky. A jedná se o jedno z nejstrašidelnějších míst na světě, uvádí Ghost City Tours. Bývalá léčebna pro pacienty s tuberkulózou je dnes vyhledávaným místem pro nadšence do paranormálních jevů.

Na pacientech se zde lékaři vyřádili. Léčba zde totiž probíhala pomocí barbarských metod, v sanatoriu navíc existoval takzvaný tunel smrti, kterým se převáželi zesnulí lidé. Před 2. světovou válkou přitom bylo celé místo považováno za to nejmodernější svého druhu.

Od dokonalosti k paranodmálním jevům

Sanatorium ze začátku nabízelo pacientům vše, na co si mohli vzpomenout. V budově se nacházel kadeřník, stomatolog, knihovna, promítaly se zde filmy, lehátka byla vybavena polohovacím zařízením, což bylo na tehdejší dobu velmi výjimečné.

Jenomže lidé, kteří trpěli tuberkulózou, prošli v místě velmi nelidskými procesy. Byla jim například odstraňována žebra, aby se jim lépe dýchalo, uvádí The Little House of Horrors. Jindy se jim do plic umisťovaly balónky, které je po naplnění vzduchem rozšířily.

V roce 1961 byla léčebna uzavřena. A to kvůli nástupu antibiotik a snížení počtu pacientů, vysvětluje Kentucky Historic Institutions. Později se z místa stalo zařízení pro přestárlé. Ti se zde potýkali se šikanou a mnohdy umírali předčasně.

Dnes láká nadšence do záhad

Zemřelo zde mnoho lidí. Většina na základě toho, jak s nimi jejich ošetřovatelé nakládali. Proto zde podle mnohých dodnes straší, po nocích se mají po chodbách procházet duchové a hledat pomstu.

Nadšence do záhad láká především pokoj číslo 502 v pátém patře budovy. Jedna zdravotní sestra zde totiž skončila svůj život tak, že se oběsila, protože už dále nedokázala snášet, jak se ona i ostatní chovají k pacientům. O čtyři roky později zde jiná zdravotní sestra vyskočila z okna, uvádí US Ghost Adventures.

Kromě duchů pacientů se po sanatoriu prochází právě i jejich duše. Přízrak jedné z nich údajně někteří lovci duchů viděli opakovaně stát na parapetu. Současní majitelé budovy na strašidelnosti budovy vydělávají, lidé jsou ale přesto ochotni zaplatit vysoké částky, aby se o děsivosti místa přesvědčili na vlastní kůži.

Zdroj: US Ghost Adventures, The Little House of Horrors, Kentucky Historic Institutions, Ghost City Tours 

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články