Záhadný dům ve městě Villisca: Nevyřešená smrt osmi lidí dodnes láká do místa nadšence záhad. Za přespání v domě hrůzy zaplatí i tisíce korun

od Šárka Cvrkalová
2 minuty čtení
Sekera
Zdroj: Pixabay

Městečko Villisca dnes přitahuje mnoho návštěvníků. Respektive konkrétně dům, ve kterém se zde před lety odehrála brutální mnohonásobná vražda. Ta dodnes nebyla objasněna, podle mnohých ale na místě stále straší. A právě to je lákadlem pro nadšence záhad.

Psal se rok 1912. V červnu toho roku skončil život pro celkem 8 lidí z rodiny Mooreových. Rodiče a jejich 6 dětí, všichni byli brutálně zavražděni sekyrou. Proč by jim někdo chtěl ublížit, na to se nikdy nepřišlo. Vrah nebyl nikdy dopaden, píše Danny E Chase.

Atrakce

Většina lidí by pravděpodobně o dům, ve kterém se stalo něco podobného, neměla zájem. Objevila se ale rodina, která místo po letech odkoupila. A to ne proto, aby zde mohli její členové bydlet, ale proto, aby z domu udělali atrakci.

Manželé Linnovi dali domu přezdívku Villisca Axe Murder House. V 90. letech se v něm začaly dělat prohlídky, které rodině vynesly slušné peníze, uvádí Terror 29. Dnes již zesnulý Darwin Linn se v minulosti nechal slyšet, že vždy věděl, jak moc vynáší cestovní ruch. Investice do domu se tak rozhodně podle jeho slov vyplatila.

Ačkoli turisté měli zpočátku zájem spíše menší, dům začal lákat nadšence do záhad, kteří si dokonce byli ochotni připlatit za možnost v domě přespat. A to konec konců platí dodnes, byznys je totiž stále aktivní.

10 000 za noc

Ano, někteří lidé jsou skutečně ochotni dát v přepočtu 10 000 korun za to, že se budou celou noc bát a očekávat, zda uslyší nářek mrtvých. Mnoho lidí předpokládá, že se od nich něco dozví a na sepsání příběhů potom vydělají velké peníze, píše Des Moines Register.

„Poprvé jsem v domě přespal v roce 2009 a od té doby jsem to zopakoval ještě několikrát. Věřím, že duše všech osmi obětí stále dlí mezi zdmi. Když jsem po dvou z mrtvých dětí chtěl, aby zhasly a rozsvítily moji baterku, opravdu to udělaly,“ popsal například jeden z návštěvníků na stránkách domu.

Zdroj: Terror 29, Des Moines Register, Danny E Chase, Murderhouse

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články