Walter Summerford přežil tři zásahy bleskem. Klidu se nedočkal ani po smrti, jeho náhrobek poničila bouřka

od Šárka Cvrkalová
2 minuty čtení
Zasah bleskem
Zdroj: Pexels

Na světě existuje celá řada případů, kdy někoho zasáhl blesk a on přežil. Nestává se to často, možné to ale je. Aby někoho blesk trefil několikrát a nic se mu nestalo, to už je opravdu jen velmi výjimečné. A přesto se to v minulosti stalo hned několikrát.

Walter Summerford není v tomto ohledu rekordmanem. Ve skutečnosti je jím Roy C. Sullivan, kterého blesk zasáhl během jeho života celkem sedmkrát, píše Guinessova kniha rekordů. Walter přišel během života do kontaktu s bleskem třikrát. Zajímavé ale je, že ho zasáhl další také po smrti.

Šťastlivec, nebo nešťastník?

Někteří lidi o Walterovi říkají, že byl šťastným mužem, protože přežil 3 zásahy bleskem. Jiní si myslí, že měl smůlu, protože ho tolikrát blesk zasáhl. K jeho prvnímu zranění došlo během války.

Během první světové války sloužil v britské armádě a při jedné jízdě na koni do něj udeřil blesk. Summerford tehdy spadl z koně a následkem pádu ochrnul. Byl samozřejmě rád, že přežil, se svým zdravotním stavem se ale vyrovnával dlouho. Podle webu News18 mu nevadilo, že nemůže chodit, ale spíše to, že nemohl naplnit svou povinnost a vést muže do boje.

Mnoho let po válce Summerford opustil bojiště a začal nový život v Kanadě. Založil rodinu a začal si užívat života na venkově. Přizpůsobil se životu s paralýzou a začal se věnovat rybaření. Když byl Walter na rybářském výletu v roce 1924, seděl se svým prutem pod stromem, když do stromu zasáhl blesk.

Ten ho tehdy nijak nezranil. On sám dokonce tvrdil, že se jednalo o zázrak z čistého nebe, protože dva dny po této události začal cítit nohy a mohl s nimi opět hýbat. A to po mnoha letech od zranění a nulové naději lékařů.

Zasažen i po smrti

Šest let po tomto zásahu přišel poslední blesk, který Waltera zasáhl během života. Zasáhl muže během procházky v parku. Summerford opět přežil, tentokrát ale zůstal ochrnutý už do konce života. Podle výpovědi jeho rodiny se následně Walter bál vycházet z domova a poslední dva roky svého života strávil doma a v depresích.

Walter byl pohřben na hřbitově Mountain View ve Vancouveru, kde jeho rodina vztyčila jednoduchý náhrobek. Ukázalo se ale, že ani po smrti nebude mít muž klid. Do náhrobku totiž udeřil v roce 1936, tedy 4 roky po jeho smrti, další blesk.

Ten kamennou desku poničil na několika místech. Rodina ji tak na památku statečného muže nechala bez oprav. O události se nicméně velmi rychle dozvědělo okolí a Walterův hrob tak navštěvovali lidé z širokého okolí, aby na něj položili květiny.

Zdroj: Medium, News18, Burials and Beyond, Guiness World Records

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články