Fagilyu Mukhametzyanov: Žena, která zemřela na svém vlastním pohřbu

od Šárka Cvrkalová
2 minuty čtení
Pohreb
Zdroj: Pexels

Přežila svou vlastní smrt. A to doslova. Bohužel nicméně ne na dlouho. Příběh ženy jménem Fagilyu Mukhametzyanov fascinoval v roce 2011 celý svět. Poté, co byla prohlášena za mrtvou a byl jí dokonce vystrojen pohřeb, ukázalo se, že byla vlastně celou dobu naživu.

Devětačtyřicetiletá Ruska měla problémy se srdcem dlouhodobě. Toho, že by jednoho dne mohla dostat infarkt, se její rodina obávala dlouho. Přesto pro ně byl šok, když se to skutečně stalo. To nicméně netušili, co je během následujících dní čeká.

První infarkt ji nezabil

Fagilyu Mukhametzyanov zkolabovala ve svém domě ve chvíli, kdy byl poblíž i její o dva roky starší manžel. Ten přivolal okamžitě pomoc a pokoušel se ženě také pomoci, nicméně záchranáři po převozu pacientky do nemocnice konstatovali, že utrpěla infarkt na jehož následky zemřela.

Rodina truchlila. Jelikož ale s celou situací bylo tak trochu počítáno a sama zesnulá měla jasnou představu o tom, jak by měl probíhat její pohřeb, nebylo třeba dlouho čekat. Za dva dny se konalo poslední rozloučení. Málokdo ale tušil, že je Fagilyu ještě naposledy překvapí.

Druhému infarktu skutečně podlehla

Dodnes není jasné, jak se to mohlo stát. Žena, kterou prohlásili lékaři za mrtvou, jejíž tělo dva dny čekala na vlastní pohřeb, byla ve skutečnosti naživu. A probrala se ve chvíli, kdy její blízcí truchlili nad její otevřenou rakví.

V tu chvíli ji celá situace natolik vyděsila, že její zesláblé tělo, které dva dny nepřijímalo vodu ani potravu, nápor nevydrželo. A její už tak nemocné srdce tentokrát infarktu podlehlo doopravdy. Fagilyu Mukhametzyanov tak zemřela na svém vlastním pohřbu.

Předtím, než zemřela „podruhé“ žila pouhých 12 minut. Přivolaní lékaři se jí znovu snažili pomoci, bohužel ale neměli šanci. Tentokrát po její smrti došlo k důkladnému přezkoumání těla, aby se všichni ujistili, že je zesnulá skutečně zesnulá.

Zdroj: The Sun, Huffpost, Mirror, Daily Mail, The Week

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články