Bývalá youtuberka Teri Blitzen promluvila o problémech s drogami. K natáčení videí by se už nevrátila

od Šárka Cvrkalová
2 minuty čtení
Teri Blitzen
Autor: David Sedlecký – Vlastní dílo, CC BY-SA 4.0, Wikipedia Commons

Na internetu se proslavila jako Teri Blitzen, její skutečné jméno je nicméně Tereza Hodanová. Jako youtuberka působila do roku 2022. Mediálně známou se stala už ve 13 letech. Lidé tak mohli přihlížet tomu, jak její popularita roste, ale také tomu, jak dělá některé věci, které pro mladé publikum nejsou úplně příkladné.

Kvůli šikaně vystřídala celou řadu škol. Tvrdí, že tehdy hledala svou vlastní identitu. Když ji lidé začali na internetu považovat za celebritu, myslela si, že našla útočiště. To se ale změnilo, když přestala mít tvorbu ve svých vlastních rukou.

Do práce jí zasahovala rodina

„Bylo mi 16 a nade mnou stály obrovský firmy s celým týmem a vedle toho moje máma v čele. Tam to začalo být nepříjemný,“ vzpomíná Teri v rozhovoru pro iRozhlas. Nejen kvůli tomu začala mít mnoho problémů.

V roce 2020 přiznala na svých sociálních sítích, že trpí poruchou příjmu potravy. I z toho obvinila svou matku, která ji kritizovala už od útlého dětství. „To mi bylo třeba osm, nevešla jsem se do plavek a dostala jsem komentář, že bych nemusela jíst tolik sladkýho,“ vysvětlila.

Drogy a myšlenky na sebevraždu

V roce 2022 se rohodla Teri Blitzen ukončit svou kariéru. Velkou část svých YouTube videí skryla a přestala natáčet nový obsah. Dnes otevřeně mluví o tom, že v dobách své největší slávy řešila mnoho psychických problémů.

„Můj hlavní citový problém nebyl ten, že bych měla pocit, že mě někdo zneužívá, ale spíš že mě nikdo nevnímá  gf nebo že mě nikdo nevidí,“ cituje její slova Blesk. Tereza dodává, že už v 15 a 16 letech byla závislá na drogách, se kterými hodně bojovala. Šlo především o kokain.

S čím ale zápasila ze všeho nejvíce, byly myšlenky na sebevraždu, o kterých tehdy nikomu neřekla. Až po letech byla schopná o problému promluvit.

„Když mi někdo ukázal, že se jde něčím vypnout, dát si někde lajnu a najednou se cítit v pohodě, tak mi to přišlo super, protože jsem poprvé neměla pocit, že se ve mně všechno svírá, že se na mě pořád někdo kouká nebo že je celý svět položený na mých ramenou,“ popsala v rozhovoru z roku 2022.

V současné době se snaží žít spořádaný život. Před dvěma lety v rozhovoru pro Reflex prozradila, že se věnuje marketingu a studuje psychologii. A ačkoli ji lidé na ulici i po letech poznávají, k natáčení videí už by se podle svých slov nevrátila.

Zdroj: Reflex, Refresher, Blesk, iRozhlas

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články