Účastníci zájezdu: Film je sice plný drobných chyb, i po letech si ho ale lidé užívají znovu a znovu

2 minuty čtení
Ucastnici zajezdu
Zdroj: IN Film Praha spol. s r.o/ČSFD

Snímek Účastníci zájezdu se na obrazovkách objevil v roce 2006. Většina z nás ho od té doby viděla i několikrát. Přesto vám ale pravděpodobně uniklo to, že se ve filmu objevila celá řada chyb. Není to nic výjimečného, k podobným věcem dochází ve slavných dílech velmi často. Jakých přešlapů se filmaři dopustili tentokrát?

Herci se snažili brát celé natáčení velmi vážně. V některých situacích se prý ale humoru z filmu tolik smáli, že nemohli některé scény ani dotočit.

„Nezapomenu na scénu s kolegou Martinem Pechlátem, který mě měl coby potápěč šmírovat pod vodou a při tom masturbovat. Stále jsme režisérovi odplouvali mimo záběr, protože jsme byli na širém moři, kde nás unášel proud,“ zavzpomínala například herečka Eva Leinweberová, představitelka Jituš.

Chyb by se našla spousta

Snímek je vtipný a pobaví všechny generace. Není ale bezchybný. Tak například hned na začátku v autobuse, kde Květa Fialová pláče nad ztrátou pasu, na pozadí vidíme maminku, jak obléká synovi modrou mikinu. V dalším záběru ji nicméně na sobě chlapec nemá, prozrazuje TV iDNES.

Když si Irma a Denisa na pláži poprvé lehají na lehátko, leží v dalším záběru obráceně. Tento drobný detail nejspíš také mnoha fanouškům snímku ušel, a to i přesto, že ho viděli hned několikrát.

Stejně tak záhadně mezi záběry zmizí dva náhodní lidé na lehátku, kteří si užívají sluníčko ve chvíli, kdy přichází na pláž Jolana. Podobně jako sklenička s limonádou, která v jedné scéně před Irmou na stole je, hned v následující nicméně ne.

Podobných drobných chyb je ve snímku celá řada. Nejedná se nicméně o nic dramatického, co by jakkoli narušilo děj filmu. Ačkoli některých drobností si člověk všimnout mohl, zážitek ze sledování Účastníků zájezdu tyto maličkosti rozhodně nekazí a snímek tak můžeme stále doporučit.

Udržení koncentrace jako nadlidský úkol

Samotné natáčení snímku bylo podle režiséra Jiřího Vejdělka někdy velmi náročné. Nejhorší byl asi okamžik, kdy začaly ve filmu účinkovat italské komparzistky.

„Udržet od té chvíle koncentraci mužské části štábu byl nadlidský úkol. Zbytek natáčení byla proti tomu legrace,“ uvedl se smíchem pro Super před nedávnem.

Zavzpomínal dále také na to, jak si mužská část užívala chvíle, kdy si Kristýna Leichtová jako Denisa a Jitka Kocurová jako průvodkyně Pamela odkládaly horní díly plavek.

Film je dodnes velmi oblíbený. I pokud jste ho viděli už několikrát, pravděpodobně si ho v televizi s radostí pustíte znovu. Je tak vidět, že i přes drobné chybičky jde stále o snímek, který se jednoduše zapsal do naší filmové historie.

Zdroj: Kinobox, TV iDNES, Super

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články