Výlet po stopách pohádky Anděl Páně: Podívejte se na hrad Kašperk i okolní památky spojené s natáčením

od Šárka Cvrkalová
< 1 minuta čtení
Hrad Kasperk
Zdroj:123RF

Patříte k nadšencům klasických českých pohádek a zároveň přemýšlíte, kam letos vzít rodinu o prázdninách na výlet? Pak je pro vás možná tím správným tipem hrad Kašperk, na kterém se natáčela mimo jiné pohádka Anděl Páně.

Většina snímku se natáčela v Plzeňském kraji. Pokud vás láká historie, zároveň se ale s rodinou chcete podívat na místo spojené s oblíbenou pohádkou, rozhodně tento rok zvažte cestu na hrad Kašperk i do jeho okolí.

Vysoko položený hrad

„Kašperk jsme našli tak, že jsme potřebovali, aby ta pohádka byla na sněhu, takže jsme hledali vysoko položený hrad,“ uvedl režisér pohádky Anděl Páně Jiří Strach. K hradu vás sice čeká pěkný výšlap, rozhodně se ale vyplatí.

Ve filmu je vidět nádvoří Kašperku, příjezdová cesta i okolní lesy. Pokud jste tak fanoušky pohádky a viděli jste ji třeba i vícekrát, scenerii rozhodně poznáte na první pohled. Hrad je zajímavý i z historického hlediska a na své si tak přijde každý.

Navštivte další památky v okolí

Kromě samotného hradu se můžete podívat v okolí i na další místa, která jsou s filmem z roku 2005 spojená. Například kostel sv. Mořice leží na nedalekém kopci Mouřenec nad Annínem.

I v tomto případě se jedná nejen o pohádkové místo, ale také o velmi zajímavou památku s bohatou historií a silným významem pro věřící. Je zde také oltář, u něhož byli na konci snímku oddáni Dorotka s Maxmiliánem, doplňuje web Hrady.

Pokud vyrazíte během dopoledne, rozhodně se bude jednat o celodenní výlet, který si užijete, zažijete při něm mnoho dobrodružství, nějakou tu pěší turistiku a také se něco málo nového naučíte o české historii.

Zdroj: Deník, Český rozhlas Plzeň, Hrady

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články