V létě se všichni potíme. Omezit se to dá ale změnou jídelníčku a meditací

od Šárka Cvrkalová
2 minuty čtení
Poceni
Zdroj:123RF

S pocením máme v létě problém všichni. Někteří lidé více, jiní méně. Vyhnout se mu ale dá jen těžko. Existují nicméně triky, díky kterým můžete komplikace alespoň trochu omezit. Poradíme vám, jak přežít teplé dny třeba i v obleku v případě, že to bude potřeba.

I během léta se někdy potřebujete na schůzku obléknout tak, abyste reprezentovali. A zatímco ženy mají v tomto ohledu výhodu a mohou si vzít šaty, pánové se i v horkých dnech musí potit v oblecích. A kromě toho, že vám osobně je nepříjemně, lidem kolem vás nemusíte úplně vonět. Co s tím?

Vhodné oblečení

Aby se člověk nepotil, je samozřejmě základem vhodné oblečení. Noste spíše volné a prodyšné materiály. Vyhněte se syntetickým látkám, které brání odpařování potu, radí Business Animals. To všechno samozřejmě za předpokladu, že jste doma, na zahradě či na akci s přáteli.

Jak se ale vyhnout pocení ve chvíli, kdy na sebe skutečně musíte obléknout kalhotový kostým a sako? I v tomto případě je důležité dbát na materiál, kromě toho ale existují i další triky.

Tím prvním je samozřejmě využívat účinné antiperspiranty. Hledejte produkty obsahující chlorid hlinitý pro silnější účinek, doporučuje web Praktická žena. V rámci prevence je dobré aplikovat je nejen, když jdete ven, ale také na noc, kdy jsou potní žlázy méně aktivní.

Jak se stravovat?

Na to, jak výrazně se budete potit, má vliv také to, co jíte a pijete. Samozřejmě že čím více toho vypijete, tím více se budete potit. Zároveň je ale třeba dodržovat pitný režim, takže vody se rozhodně nevzdávejte. Co ale zcela vynechte, je alkohol.

Omezte také konzumaci kofeinu, který ve skutečnosti pocení zvyšuje. Ledová káva je tak možná osvěžující, ale před schůzkou s nadřízeným není vhodnou volbou. Co se týče jídla, omezte pikantní potraviny a potraviny s vysokým obsahem soli.

Naopak do jídelníčku zařaďte více ovoce a zeleniny s vysokým obsahem vody. Zvažte také pravidelné provádění relaxačních cvičení. Meditujte a jednou za čas si zajděte na masáž. Snížení stresu totiž bude mít také pozitivní vliv na snížení vašeho pocení.

Zdroj: Praktická žena, Blesk Pro Ženy, Novinky, Pro Ženy, Business Animals

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články