Kvůli roli Ošklivky Katky ji tři roky v žádném filmu nechtěli. Kateřina Janečková je dnes pohlednou herečkou a hrdou maminkou

od Šárka Cvrkalová
2 minuty čtení
Osklivka Katka
Photo © Prima TV, ČSFD

Kateřinu Janečkovou proslavila především hlavní role v seriálu Ošklivka Katka. Na nepříliš pohlednou dívku s rovnátky si lidé pamatují dodnes. Když se ale na Janečkovou po letech podíváte, Ošklivku byste v ní hledali marně. Pohledná herečka dnes ve svých 41 letech vystupuje v divadlech, přiznává ale, že jí seriál změnil život k nepoznání.

Herečka je ve skutečnosti velmi pohledná. Aby se stala Ošklivkou Katkou, museli na jejím vzhledu před natáčením pracovat maskéři. Ačkoli měl snímek podle tvůrců dobrý koncept, seriál se s úspěchem nesetkal. A sama Kateřina pak měla problém najít další uplatnění v televizi.

Buď, anebo

Kateřina věděla, že přijímat roli Ošklivky Katky je nebezpečné. Mohla se buď proslavit pozitivně, nebo naopak negativně. A stalo se to, čeho se trochu obávala. Tři roky po natáčení seriálu ji nikdo nechtěl nikde obsadit.

„Ale díky tomu jsem se dostala k jiným věcem, začala jsem studovat pantomimu, a navíc jsme založili i pantomimický soubor, takže jsem spokojená,“ popsala v roce 2014 pro iDNES. Podle jejích slov jí rozhodně role změnila život k nepoznání, i když možná jinak, než čekala.

Proslavila ji Ulice

Ačkoli zpočátku měla problémy vrátit se na televizní scénu, nakonec se jí podařilo znovu prosadit. Zahrála si například roli Dáši v nekonečném seriálu Ulice. A to nejprve v roce 2018, potom se po pětileté pauze do seriálu vrátila v roce 2023.

V posledních letech se pohledná herečka objevila napříkla ve filmu Národní třída, kromě herectví se ale také věnuje vedení hereckých kurzů. Na prvním místě je pro ni ale mateřství, píše Život v Česku.

„Moc jsem si miminko přála, takže to byl v podstatě sen, i když už jsem v 38 letech taková starší matka. Tím, že byla epidemie koronaviru a nemohla jsem pracovat, přišel naopak čas a klid být doma a sledovat, jak mi roste bříško. Jsem spokojená a teď žiju jenom svou dcerou, která se jmenuje Amélie,“ prozradila v roce 2022 pro Život v Česku.

Zdroj: iDNES, TV Guru, Život v Česku

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články