Režisérka Jana Rezková o Výměně manželek: Štáb se setkal s blechami, plísněmi, i fyzickým násilím a týráním

od Šárka Cvrkalová
2 minuty čtení
Vymena manzelek
Zdroj: ČSFD

Také se rádi bavíte sledováním Výměny manželek? Populární pořad běží na obrazovkách televize už pěknou řádku let a některé díly jsou skutečně nezapomenutelné. Detaily z natáčení show prozradila pro média režisérka Jana Rezková.

Většina lidí si neuvědomuje, jak vysoký honorář dostávají lidé, kteří se Výměny manželek účastní. Jak probíhá natáčení celého pořadu? A jak se změnil za těch 20 let, během kterých se vysílá?

O napětí není nouze

V pořadu se často objevuje celá řada vyhrocených situací. Mnoho lidí si myslí, že jsou nahrané. Podle režisérky je ale pravda, že během natáčení show často dochází k vyhroceným situacím. A není jich rozhodně málo.

„Jednou po mně jedna maminka vylítla, ale bylo to v začátcích, možná ve třetí řadě. Navíc to nebylo ve zlém, ta ženská byla jen zoufalá. Zeptala jsem se jí na věc, o které jsem si myslela, že se v její rodině děje – zneužívání. Měla jsem pravdu. A ona po mně skočila ze zoufalství,“ popsala Rezková jeden příklad.

Dodává, že před výběrem lidí do natáčení se posílá poměrně rozsáhlý dotazník, na některé věci se ale tvůrci ptát nesmí. Například zdravotní stav členů rodiny se dozví až při natáčení, což je někdy velkou komplikací.

Finanční odměna se zvyšuje

V prvních sériích dostali účastníci Výměny manželek za 10 dní v pořadu 50 000 korun. V současné době je to ale už 150 000 korun, říká Rezková v pořadu Na kafeečko. A vysoký honorář si zalouží také tvůrci pořadu, někdy jsou totiž podmínky doslova šílené.

Kromě vyhrocených rodinných situací a velké psychické zátěže byl totiž často štáb vystaven například prostředí, ve kterém se objevovaly vši a blechy nebo ve kterém to páchlo plísní. Rozhodně se nejednalo o zdravé prostředí k pobytu, popisuje Blesk.

Sama Rezková pro TV Nova uvedla, že se rozhodně za svou kariéru setkala s celou řadou domácností, ve kterých s díky kávu odmítla. Doplnila také, že v některých případech byla situace dokonce ještě o něco horší.

„Někdy se nám podařilo rozkrýt týrání dětí, to jsme pak postoupili nález sociálce. Párkrát jsme zasahovali i při domácím násilí. O tom se ale nemluví, je jednodušší nás odsoudit, že rodinám ubližujeme,“ svěřila se v rozhovoru pro Vlastu.

Zdroj: TV Nova, Vlasta, Expres FM, Blesk, Lifee

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články