Troja jako film plný legendárních herců. Všichni se své kariéře věnují i po dvaceti letech

od Šárka Cvrkalová
2 minuty čtení
Troja
Zdroj: Profimedia

Film Troja byl fanouškům představen v roce 2004. Zdá se to skoro neuvěřitelné, ale skutečně je to už 20 let od chvíle, co se snímek s Bradem Pittem v hlavní roli objevil na obrazovkách. Jak se od té doby změnili herci, kteří si v něm zahráli?

Brad Pitt, Eric Bana, Orlando Bloom, Diane Kruger, Brian Cox. To je jen malý výčet velkých hvězd, které se ve snímku objevily. Snímek se zapsal do paměti nejen příběhem, ale právě také skvělými hereckými výkony. Jak se představitelé hlavních charakterů změnili po letech?

Brad Pitt

Zahrál si Achilla, údajně ale ve filmu původně hrát nechtěl. Role byla podle jeho slov jiná, než čekal, se svým výkonem ve snímku nikdy nebyl spokojený. Na jeho kariéru to ale očividně nemělo vliv. V roce 2020 se dokonce dočkal Oscara za nejlepší mužský herecký výkon ve vedlejší roli, a to ve filmu Tenkrát v Hollywoodu.

Orlando Bloom

Sedmačtyřicetiletého herce známe snad všichni. Kromě Parida v Troji ho proslavila role v Pánovi prstenů, kde se objevil jako Legolas. Proslavil se i jako Will Turner z Pirátů z Karibiku. Herec se stále věnuje své profesi a má před sebou pravděpodobně ještě celou řadu velkých rolí.

Eric Bana

Bylo mu 36, když si zahrál roli Hektóra. Dnes pětapadesátiletý herec se dále objevil také ve snímcích Černý jestřáb sestřelen, Mnichov, Star Trek či Hulk. Od roku 1997 je jeho ženou Rebecca Gleeson, se kterou má dvě děti. I nadále se věnuje herectví.

Diane Kruger

Postava Heleny se původně ve filmu Troja objevit neměla, režisér se totiž bál, že žádná žena nedokáže naplnit očekávání její krásy. Když ale spatřil Diane Kruger, změnil názor. Dnes je umělkyni 47 let a i nadále se živí jako herečka a příležitostně také jako modelka.

Sean Bean

Kromě toho, že si v tomto filmu zahrál Odyssea, zaujal také svými rolemi ve snímcích Silent Hill nebo Lovci pokladů. V roce 2011 se objevil jako jedna z hlavních postav seriálu Hra o trůny, zahrál si Eddarda Starka. Od roku 2014 hraje v seriálu Legends. V osobním životě se mu tolik nedaří, v současné době je počtvrté rozvedený.

Brian Cox

Ve snímku si zahrál roli Agamemnona. Skotskému divadelnímu herci je dnes 77 let. V nedávné době se mu podařilo za herecký výkon v seriálu Boj o moc získat ocenění Zlatý glóbus. I nadále se věnuje herectví, na kontě má nespočet filmů i seriálů.

Zdroj: Cheat Sheet, IMDb, Inverse, Geek News Show, Paste, Daily Mail, Independent

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články