Skupina Take That se vrátila na scénu s novým albem. Letos vystoupí i v Praze

od Šárka Cvrkalová
2 minuty čtení
Take That
Zdroj: Profimedia

V 90. letech minulého století byla skupina Take That velmi oblíbená. Boyband založený v roce 1990  působil dlouhé roky, potom ho ale začali opouštět někteří členové a v posledních letech nebylo o kapele slyšet. Nyní se ale vrátila na scénu, na podzim se jí dokonce dočkáme i v Praze.

Nějaký čas skupina vystupovala v pěti členech. Robbie Willams ji poté opustil, a ačkoli se potom v roce 2010 vrátil, o dva roky později ohlásil, že hodlá nadále vystupovat už jen jako sólový zpěvák. V roce 2014 ukončil s kapelou spolupráci Jason Orange. Nyní má tak Take That pouze tři členy.

O dva členy menší

V současné době kapela vystupuje ve složení Gary Barlow, Mark Owen a Howard Donald. V posledních šesti letech nebylo o kapele příliš slyšet, nicméně v roce 2021 Gary Barlow avizoval, že se skupina o dva roky později vrátí na scénu.

O rok později Mark Owen prozradil, že se návrat skutečně koná a naladil také fanoušky na nové album, které tehdy kapela chystala. Loni na podzim pak i s novými písničkami skupina vystoupila v Las Vegas. I když má nyní o dva členy méně, popularitu má stále vysokou.

Take That v Praze

V letošním roce se fanoušci skupiny mohou těšit na její vystoupení i u nás, v České republice. V rámci turné This Life On Tour se Take That představí 16. října 2024 v pražském O2 universu.

Představí samozřejmě písničky ze svého nejnovějšího alba, zároveň se dá ale očekávat, že se něco najde i pro milovníky starých hitů. Vstupenky na koncert se začaly prodávat začátkem května a už v současné chvíli je jich velká část vyprodána.

Ačkoli se tak skupina od svého založení výrazně změnila a má za sebou delší pauzu, je vidět, že fanoušky má stále a i po letech je o její hudbu zájem. A to v mnoha zemích světa, včetně té naší.

Zdroj: Novinky, iDNES, Music Server, Daily Mail, Smooth Radio, Magic Radio

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články