Uběhlo pět let od tragické smrti Josefa Šurala. Spěchal za manželkou, která o tři měsíce později otěhotněla s jiným mužem

od Soňa Jiroutová
2 minuty čtení
Josef Sural
Zdroj: Dominik Bakeš / CNC / Profimedia

Tragická smrt fotbalisty a bývalého sparťanského kapitána Josefa Šurala budí i po pěti letech emoce. Jeho smrt totiž byla začátkem rodinného dramatu. Manželka, za kterou spěchal, si našla hned po jeho smrti nového partnera a rok po smrti manžela přivítala na svět syna. Navíc nechtěla, aby Josefovi rodiče vídali vnučky. Nyní už by měly být vztahy ale v pořádku.

Prima COOL připomíná Šuralovu strmou kariéru, která dokazovala, že se jednalo o fotbalový talent. Začínal v rodných Šakvicích na jižní Moravě. Následně zamířil do Boby Brno (dnes FC Zbrojovka Brno) a o pár let později už hrál za Spartu.

„Chvíli mu trvalo, než se ve velkém klubu aklimatizoval. Musel k tomu dospět herně i lidsky. Byl to ale naštěstí chytrej kluk. Úplně nepasoval do takové té klasické škatulky, kam si lidé obvykle fotbalisty zařazují,“ zavzpomínal na něj sparťanský trenér David Holoubek pro CNN Prina News.

Spěchal za rodinou

V roce 2019 obdržel nabídku z Turecka a rozhodl se ji využít. Po jednom z ligových zápasů nechtěl čekat na plánovaný pondělní let zpět do Alanye a vyrazil domů v pronajaté dodávce.

Profesionální řidič Esat Altintas noční, 570 kilometrů dlouhou trasu, zvládl a dojel až do Alanye. Pár kilometrů před cílovou stanicí ale autobus havaroval a Šural, který nebyl připoutaný, vyletěl z vozu a na následky zranění zemřel.

„Chvátal za milovanou rodinou a to se mu bohužel stalo osudným. Kdo mohl vědět, co se stane,“ prozradil důvod fotbalistova spěchu jeho známý Yocko.

Doma na něj čekaly manželka Denisa a dcery Vannesa Alex a Melissa. Fotbalistova smrt ale rozpoutala rodinné drama.

Prarodiče bojovali o vnučky

Manželka totiž nezahálela a tři měsíce po manželově smrti oznámila těhotenství s novým mužem, podnikatelem Tomášem Horáčkem.

„Je pravda, že jsme to vzali dost rychle. Je těžké to soudit, ale je pravda, že Denisa celou situaci, to, co se stalo, úplně vytěsnila. Poradili jí to rodiče, zajistili jí dohled psychologů a jí se podařilo z velké části vytěsnit to, co se stalo,“ uvedl pro iSport Horáček na její obhajobu.

Vztahy se Šuralovou rodinou označila Denisa za špatné, což se nelíbilo fotbalistovu otci, který se navíc o jejím těhotenství dozvěděl z médií.

„Mrzí mě, že uvádí špatné vztahy s rodinou. O ničem takovém ale nevím, my jsme jí nikdy nic neudělali. Až postupem času vázla z její strany komunikace a o vnoučatech jsme se převážně domlouvali s jejími rodiči,“ prozradil deníku Blesk Šuralův otec.

Vztahy začaly být tak špatné, že prarodiče museli Denise pohrozit soudem, aby své vnučky mohli vídat.

„Od té doby je to celkem v pohodě. Pro holky si jezdíme do Prahy každý měsíc a jsou vždy v Brně většinou tak 3 až 4 dny. To je vše,“ uvedl otec pro Extra s tím, že vnučkám se pak ani nechce zpět do Prahy.

Zdroje: Prima COOL, CNN Prina news, Prima ženy, iSport, Blesk, Extra

Autor: Soňa Jiroutová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články