Nevíte, co darovat svým blízkým na Vánoce? Jedlé dárky jsou vždy jistotou, která potěší. Stačí být trochu originální, zamyslet se nad tím, co člověku chutná, a dát si záležet při balení. Máme pro vás hned několik tipů, které nezklamou.
Jedlé dárky jsou rok od roku oblíbenější. Sice se může zdát, že jde o jednorázovou záležitost, kterou si člověk neužije, protože mu vlastně nic nezbyde na památku. Mnoho lidí to ale stále ocení více než tradiční ponožky.
Masový balíček pro pány
Každý chlap miluje maso a uzeniny. Připravte například pro svého partnera balíček, který ocení. Jeho součástí mohou být různé klobásy, párky, sušené maso, jednoduše potraviny, které nějaký ten čas vydrží.
Nakombinovat se dá samozřejmě balíček i s různými sýry, je potom ale třeba myslet na to, kdy ho balíte, a to kvůli datu spotřeby daných produktů. A samozřejmě k podobnému dárku nesmí chybět něco dobrého k pití, třeba láhev kvalitního vína.
Domácí likéry
K Vánocům a následně také silvestru patří alkohol. Pokud máte mezi svými známými někoho, kdo je gurmán a ocení kvalitní pití, můžete mu koupit flašku nějakého dobrého likéru. Daleko více ale potěší, když ho připravíte doma.
Z podzimního ovoce se často dělají vína i pálenky, před Vánocemi pak mnoho lidí zkouší doma připravovat griotku nebo domácí vaječný koňak. To všechno jsou skvělé dárky, které rozhodně potěší.
Marmelády a pečené čaje
Na podzim se nedělají z ovoce jenom alkoholické nápoje. Mnoho hospodyněk připravuje marmelády, k Vánocům pak neodmyslitelně patří i pečené čaje. A i tyto potraviny jsou vynikajícími dárky.
Dejte je do průhledných skleniček, víčko zabalte do kusu látky a ozdobte mašlí. Na skleničku vymyslete vtipný popisek a ozdobte potom dárkovou tašku třeba větvičkami smrku. Takový dárek musí udělat radost každému.
Jedlých dárků se dá vymyslet celá řada. Darovat můžete ochutnávku vašeho cukroví, speciální sušenky, domácí limonády nebo čaje. Fantazii se meze nekladou, ve všech případech je ale úspěch zaručený.
Zdroj: Apetit, Happymag, Prima Inspirace, Pro ženy, Prima Fresh
Autor: Šárka Cvrkalová