Pho bo: Několikahodinová příprava vietnamské polévky se jednoznačně vyplatí

od Šárka Cvrkalová
< 1 minuta čtení
Pho Bo
Zdroj: Shutterstock

Vietnamskou polévku pho bo jsem si oblíbila už před lety. Chodila jsem na ni s přáteli a jednou jsem si řekla, že bych se ji jednoduše mohla naučit připravit i doma. Vyzkoušela jsem pár receptů a přišla na to, že v domácí verzi je tohle jídlo snad ještě lepší.

Příprava pokrmu je poměrně časově náročná, takže pokud máte na polévku chuť, ale nepatříte k lidem s trpělivostí, přece jen si ji raději dejte v restauraci. Vy ostatní ale po prvním uvaření tohoto pokrmu pochopíte, proč se s přípravou doma několik hodin zdržovat.

Silný vývar

Na přípravu samotného vývaru budete potřebovat hovězí morkovou kost, 500 gramů hovězí kližky, 80 gramů čerstvého zázvoru, tyčinku skořice, 1 cibuli, 5 hvězdiček badyánu a 3 tobolky kardamomu.

Do hrnce dejte kost a zalijte ji studenou vodou. Přiveďte ji k varu a asi po 40 minutách přidejte polovinu pokrájeného hovězího masa. Tmavou pěnu z hladiny omáčky sesbírejte.

Na pánvi osmahněte nakrájený zázvor společně s kořením a rozpůlenou cibulí. Pak ve směsi nechte zatáhnout naklepané maso. Vše potom přidejte do vývaru a ten pomalu táhněte asi 3 hodiny.

Příprava samotné polévky

Kromě takto připraveného vývaru budete na pho bo potřebovat ještě 500 gramů hovězího masa (ideálně falešné svíčkové), 4 porce rýžových nudlí, koriandr, jarní cibulku, zelenou papriku, výhonky mungo, chilli papričku a citron.

Maso nakrájejte na co nejtenčí plátky a krátce povařte ve vodě. Nudle namočte do studené vody. Potom už jen stačí vše naservírovat na talíř. Nudle zalijte vývarem, ozdobte masem, zeleninou a bylinkami a na závěr vše posypte chilli vločkami a zakápněte citronem.

Zdroj: Autorský článek

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články