Říká se, že snídaně je základ dne. Velká část Čechů to ale přesto podceňuje a jejich prvním jídlem bývá až nějaká malá dopolední svačina, nebo dokonce oběd. Vychází to z tiskové zprávy společnosti Edenred.
„Jedním z nejvíce alarmujících zjištění Barometru FOOD je nepravidelnost každodenního stravování Čechů. Snídani si například každý den dopřeje jen 68 % z nich,“ uvádí zpráva. Přitom podle nejednoho průzkumu je právě snídaně velmi důležitým jídlem.
Proč je důležité snídat?
Po dlouhé noci je naše tělo vyhladovělé. Potřebuje proto ráno nějakou energii. Pokud někdo z časových důvodů, nebo zkrátka jen proto, že nemá na nic chuť, snídani vynechá, zadělává si tím na problémy se zdravím, uvádí Better Health Channel.
Web doplňuje, že vynechání snídaně rozhodně neznamená, že člověk ušetří nějaké kalorie a bude hubnout. Hladový člověk totiž následně spořádá k obědu daleko větší porci, aniž by si to vůbec uvědomoval.
Zdravá snídaně by podle webu Healthline měla obsahovat dostatek bílkovin i sacharidů. Ideální je kombinovat celozrnné pečivo s ovocem a zeleninou, dopřát si ovesné vločky nebo vajíčka.
Jak snídá Věra Mikulcová?
Věra Mikulcová se věnuje nejen posilování, ale zdravému životnímu stylu obecně. Dobře si uvědomuje, že snídaně je základ dne. Proto se i na své sociální síti podělila s tím, jak si každé ráno užívá jídlo ona.
„Snídaně. Moje nejoblíbenější jídlo dne. Kvůli snídani si ráda přivstanu, protože moc ráda a dlouho snídám. Mám ráda slané i sladké,“ uvádí. Každý, kdo se alespoň trochu věnuje zdravému životnímu stylu, by s jejími slovy souhlasil.
Základem zdravého stravování je bohatá snídaně, která tělo nastartuje. Díky tomu potom člověk může správně po celý den fungovat. Pokud tedy patříte k té části Čechů, kteří nesnídají, je na čase se zamyslet nad změnou návyků.
Zdroj: Instagram, Tisková zpráva Edenred, Better Health Channel, Healthline
Autor: Šárka Cvrkalová