Martin Pechlát má stejně jako seriálový Táta v nesnázích tři dcery. Tím ale podobnost končí

od Soňa Jiroutová
2 minuty čtení
Martin Pechlat
Zdroj: Profimedia

Martin Pechlát aktuálně ztvárňuje v seriálu Táta v nesnázích tátu, který si musí poradit se třemi dcerami. To samozřejmě vedlo k zamyšlení nad rodičovstvím, protože herec má i v reálném životě tři dcery. Akorát na rozdíl od seriálové postavy sdílí své problémy s manželkou Andreou.

Seriálový táta se po rozvodu dostal do situace, kdy se musí postarat o své tři dcery a jejich problémy.

Scénář se mu hned líbil

Řeší je „po chlapsku“, což se dcerám nelíbí, protože jako ženy mají potřebu své problémy řešit komplexněji.

Možná právě díky třem dcerám hlavního hrdiny se herci scénář k seriálu okamžitě zalíbil.

„Ano, moc se mi líbil, od samého začátku,“ uvedl v rozhovoru pro Novinky.

V šestnácti aktuálně natočených epizodách se nejen střetávají světy otce a dcer, ale otec zároveň pochopí, že dcery už vyrostly a je čas najít si novou partnerku.

Tátové jsou skály

V reálném životě to však herec s dcerami tak těžké nemá, protože na ně není sám. Do role tak prý nic ze svého soukromého života nepřinesl.

„To ne, já mám úplně odlišnou rodinnou situaci, takže svůj soukromý život jsem do této úlohy nedal. A ani bych to vlastně nikdy neudělal,“ vysvětlil pro server Deník.

Samozřejmě se také nabízela otázka, jak by on sám definoval vztah otec – dcera.

„Jako otec musíte být vždy po ruce a být taková její jistota. Jako otec asi nebudete řešit intimní problémy dcery, to mají na starost spíš maminky. My tátové jsme takové skály, o které se dcery mohou opřít,“ říká.

Rodičovství je složitější

Vzhledem k tomu, že je manželka Andrea dcerou Aloise Švehlíka, a pochází tedy také z herecké rodiny, je velká pravděpodobnost, že by se jedna z dcer mohla také dát na hereckou dráhu.

„V tomhle jim necháváme naprostou svobodu a volnost. Nesnažím se je k tomu vést, ale pokud se některá z nich pro herectví rozhodne, nebudu jí v tom bránit. Zdá se, že nejvíc k tomu inklinuje nejmladší, patnáctiletá Florentina. Očichává divadlo v dramatickém kroužku a myslím si, že je tam moc šťastná,“ prozradil zasloužilý otec.

Sám se jako táta sice občas cítil v nesnázích, ale prý převažují spíše ty snáze.

Rodičovství však vnímá herec v dnešní době jako složitější, a to zejména kvůli sociálním sítím a mobilům.

„Pro nás byli informačním zdrojem rodiče a prarodiče. Od nich jsme čerpali to, jak se máme chovat, jak žít, od nich jsme získávali zkušenosti. Dnes si děti vezmou telefon a vědí najednou všechno,“ stýská si herec s tím, že děti tak rodiče méně potřebují.

Zdroje: Novinky, Deník, Vlasta, iDNES

Autor: Soňa Jiroutová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články